Ősszel térhet vissza Kálucz Martin

Kálucz Martin

A debreceni harcos elmúlt éve nem alakult igazán fényesen, ahogy ez az idén januári interjúnkban maga is kifejtette, idén szeretné pótolni a tavaly kihagyott lehetőségeket. Azonban erre egyelőre úgy néz ki, hogy még egy kicsit várnia kell a Taskó Fight Team versenyzőjének, miután sérült kezét nemrég újból meg kellett műteni. Visszatérése tolódik, de ha minden jól alakul, akkor ősszel már akár itthon is láthatjuk újra ketrecbe lépni. Ezzel kapcsolatban találtuk meg néhány kérdésünkkel Martint.


ellenfelem.hu: - Miért volt indokolt az újabb orvosi beavatkozás?

Kálucz Martin: - Sajnos a kezem nem tudott kellőképpen begyógyulni, hiába próbáltam ki majdnem minden gyógymódot. Végül akkor telt be a pohár, amikor már a 4. orvos mondta, hogy hagyjam abba a sportot, de hál' Istennek egy nagyon jó kézsebész tudatta velem, hogy egy műtéttel ő helyre tudná hozni, és tudom folytatni a sportot. Amint ezt kijelentette, közöltem vele,hogy a lehető legkorábbi időpontra vésse be a nevem, ha lehet.


e: - Milyen fázisban van most a rehabilitációd?

K.M.:Ma 23 napja műtöttek meg, ha minden igaz, még 3 hetet lesz rajtam a gipsz,illetve a drótok a kezemben. 


e: - Lesz szükség további műtétekre?

K.M.:Imádkozom, hogy ne legyen további műtét!

e: - Tudsz már esetleg valamit arról, hogy mikor kezdheted el a kesztyűs edzéseket?

K.M.:Ha minden igaz, július közepe fele már kezdhetem a lightos kesztyűs edzéseket.

e: - Azt olvastuk, hogy itthon, a HFC-nél tervezed majd a visszatérést, valamikor az ősz folyamán.


K.M.: - A HFC-t nem kell bemutatni a küzdősport szerelmeseinek, éppen ezért nem is kell megmagyaráznom azt, hogy miért is örülök annyira a szerződésemnek. Úgy gondolom, hogy a HFC és jómagam nagyon sokra fogjuk vinni a jövőben.


e: - A szervezetnél a súlycsoportod bajnoka Szlovákiából Boráros Gábor. Hosszú út van még a címmeccsig, de elmondanád a véleményed a jelenlegi bajnok képességeiről?


K.M.:Az, hogy hosszú-e az utam a címmeccsig, az relatív. A címvédőről pedig a véleményem: Ártalmatlan. 


e: - A tavalyi műtéted után K-1 szabályrendszerben mérettetted meg magad, hogy leporold a „ring-rozsdát” és így szoktasd hozzá a kezed folyamatosan a terheléshez. Most is ez lesz majd a terv, vagy változtattok ezen?


K.M.: - Nincs tervben K-1 meccs, azt általában spontán szoktam bevállalni a sport szeretete miatt. Viszont jelenleg inkább a HFC-re szeretnék koncentrálni. 


e: - Köszönjük, és mielőbbi gyógyulást kívánunk!