Ütközet után - Benedek Zsolt

Benedek_Zsolt-vs-Bogdan_Nastase-1


Ahogy arról már hírt adtunk - Magyarországon elsőként - Benedek Zsolt sporttörténelmi pillanatot írt a magyar kickbox könyvébe, amikor is Bukarestben, 5000 román szurkoló nem éppen biztató hozzáállása ellenére is legyőzte a helyiek egyik kedvencét, Bogdan Nastase-t a SuperKombat gáláján. A gála előtti interjúnk után következzen most az ütközet után készült! Benedek Zsolt!


ellenfelem.hu: - Szia Zsolt! Először is engedd meg, hogy még egyszer gratuláljunk! Volt konkrét stratégiád Nastase ellen vagy inkább a kibontakozó dolgokra hagytakozva próbáltál építkezni?


Benedek Zsolt: - Nem volt nagy stratégiám. Messziről szerettem volna megoldani és onnan akciózni, mivel Nastase nagyon csapkodós volt és ez veszélyes tud lenni.


e: - Meglepett valami az előzetes várakozásaidhoz képest Nastaséval kapcsolatban?


BZS: - Nem néztem meg, hogy ő hogyan bunyózik, így nem nagyon voltak előzetes várakozásaim. Alapvetően az edzőm, Hricsovinyi Károly által mondottakra hagyatkoztam.


e: - Sokat csapkodott, íves ütései elég pontatlanok voltak. Milyen erő volt ütések mögött, amik találtak?


BZS: - Az ütések erősek voltak nagyon, de szerencsére tisztán nem nagyon kaptam be semmit. Többnyire lecsúsztak az ütések.


e: - Jóval pontosabbnak tűntél, viszont Nastase volt az agresszor. Ez lehetett a fő oka a megosztott pontozásnak szerinted?


BZS: - Lehetséges. Vagy csak az, hogy valaki szerette volna, ha ő nyer. Szerencsére jók voltak a bírók!


e: - Utólag visszagondolva, mi volt a legnagyobb kihívás a mérkőzéssel kapcsolatban?


BZS: - Az, hogy annak a sok nézőnek bebizonyítsam, hogy nem szabad lenézni a másikat.


e: - Milyen érzés volt első magyarként nyerni egy Superkombat gálán?


BZS: - Jó érzés, de nyerni persze mindig jó. Ha ez egy sima meccs lett volna, akkor is örültem volna, de a sok néző előtt mérkőzni és megverni a kedvencüket, ez azért mindent megért! Sikerült megállni a helyem és dicsőséget hoztam Magyarországnak!


Köszönjük az interjút! Reméljük mihamarabb látunk egy következő hazai vagy nemzetközi gálán és ismételten csak szép eredményekről számolhatunk be olvasóinknak. További sok sikert kívánunk!


[gallery type="slideshow" link="none" ids="6245,6247,6248"]