Hollandiában járt a Militans MMA csapata

militans-mma_gym-haarlem


Kis hazánk egyik legismertebb és legjobb MMA csapata, a Militans MMA Hollandiában edzőtáborozott, ahol egy kisebb körúton vettek részt, hogy csiszolják állóharc-tudásukat és ellessenek pár finomságot, ha már arra jártak. Következzen Kemecsei Bálint edző beszámolója!


"A csapatunk Hollandiában edzőtoborozott az elmúlt hetekben, ahol főleg a Gym Haarlem egyesületénél készültünk. Napi két-három edzésen vettünk részt, ahol remekül le voltak bontva a zsákos, boksz, thai boksz, MMA, illetve erőnléti és versenyzői edzések is.


Egy hatalmas, tökéletesen felszerelt edzőteremben készülhettünk, amit a korábbi kitűnő thai boksz bajnok, Ridouan El Assrouti alapított és a mai napig ő a főedző. Első bajnoki övét, a holland nemzeti övet, 1998-ban szerezte meg, amit még rengeteg egyéb nemzetközi cím követett.


Ma már arra a legbüszkébb, hogy kinevelt olyan sztárokat, mint például Ibrahim El Bouni, aki -85 kilogrammban a Glory bajnokával küzd majd szeptemberben, Dubaiban. Számos öv, serleg és trófea díszíti a termet, még sincsen semmi nagyképűség, azt Ridouan nem tűri meg, csak kő kemény, alázatos munka folyik náluk, remek emberekkel, és ez a siker legfőbb titka.


Itt még a hobbi-sportolók edzésein is tele van a létesítmény, az hogy hatvan-hetven ember egyszerre dolgozik egy teremben az teljesen megszokott, és bőven el is fér mindenki. Itt valóban nemzeti sport a thai boksz, és még 50 év feletti nők is lejárnak a kezdő edzésekre.


[gallery type="slideshow" link="none" ids="7073,7074,7072,7071,7075"]

Én magam már hosszú évek óta készülök a Gym Haarlem csapatával, anno még az Egyesült Államokból is ide jártam, hogy fejlődjön az álló harcom. Az összes nagy edzőteremben megfordultam már, de itt érzem a legjobban otthon magam, és mára már sehol máshol nem is edzenék Hollandiában.


A júniusi edzőtáborra ezúttal két remek harcost is magammal vittem, Laska Tamás és Góman Renátó személyében, akik szenzációsan teljesítettek és hamarosan Hollandiában is lesz majd mérkőzésük a Haarlem Fight Night következő gáláján, ahol többek között lesz egy -95 kilogrammos torna is Hollandia legjobbjai között, 20,000 eurós győzelmi díjért.


Igazából ez a táborozás már főleg róluk szólt, én főképp MMA edzőként segítettem Ridouan munkáját, és a heti 17 edzés meg is hozta a gyümölcsét, elképesztő iramban fejlődtek mind a ketten. Az egész ország büszke lehet rájuk, igazi tehetségek ők, és bár 18 illetve 17 esztendősek mindössze, mégis egy rutinos harcos érettségével hajtották végig az edzéseket a világ legjobbjaival.


A jövőben több profi holland harcos is jön majd a csapatunkhoz készülni, és mi is megyünk majd vissza nem is olyan sokára!"


https://www.youtube.com/watch?v=ISzaZZK71hU

Köszönjük a beszámolót és további jó edzést, szép sikereket kívánunk Bálintnak és az egész csapatnak!