Idén is lesz HEGYEM Szeretet Tábor

Már az ötödik Szeretet Tábort rendezi meg a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom (HEGYEM) a Nógrád megyei Salgóbányán. A hagyományosan a harcművészeti foglalkozások köré épült szórakoztató és élménygazdag rendezvény hűen tükrözi a szervezet küldetését: legyünk együtt, kapaszkodjunk egymásba, és amikor csak lehet, a mindennapokat is éljük meg ünnepnapokként... - írja honlapján a Mozgalom




[caption id="attachment_7085" align="aligncenter" width="503"]1254_0 fotó: hegyem.hu[/caption]

Augusztus közepén, a Medves Hotel zöldellő és hűvös „völgyében” gyűlnek össze a HEGYEM kiválasztott gyermekei, hogy néhány nap erejéig együtt edzhessenek, illetve részt vegyenek azokon a pihentető és önfeledt perceket sorjázó programokon, amelyekkel a szervezet munkatársai kedveskednek. Az idén újdonságnak számít, hogy a táborba azok a gyermekek kapnak meghívást, akik egész évben lelkesen, szorgalmasan és megalkuvást nem tűrő módon gyakorolták választott harcművészetüket.


Természetesen az idén is illusztris mesteri gárda irányítja majd a táborlakókat.
A tervek szerint – a meglévő és állandónak mondható táborvezetői kar mellett – számos nagymester és sportember látogat el a táborba, amelynek fókuszában továbbra is a harcművészeti foglalkozások állnak, ugyanakkor a mesterek éppannyi energiát fordítanak a lélek harmóniájának megteremtésére, mint a mozdulatok tökéletesítésére.


A táborba már most meghívást kapott: Shihan Tiszaszentimrei Réti István O-Sensei Shobu RÉ Zen-Do-Karate Do, Sifu Serflek József, Hanshi Szénási Zsolt (8. DAN), Sensei Kalmár Árpád (4. DAN).


Ahogy lenni szokott, a táborban az edzések, meditációk, tematikus szemináriumok mellett a kikapcsolódást szolgáló programpontok is kiemelt helyet kapnak. Büszkén írjuk – mert az elmúlt négy évben kizárólag ilye visszaigazolásokat kaptunk... – hogy a legtöbb, a HEGYEM-mel kapcsolatba került hátrányos helyzetű gyermeknek szinte ez az egyetlen olyan közösségi élménye, amiből a vakáció utáni, nehéznek látszó hétköznapokra is erőt tudnak gyűjteni.


Fontos megjegyeznünk, hogy újra jelentős és nélkülözhetetlen támogatást kaptunk Schmitt Pál volt köztársasági elnök hivatalától; az V. HEGYEM Szeretet Tábor létrejöttét és lebonyolítását az idén is aktívan segítik.


A HEGYEM ezért külön köszönetet mond a volt köztársasági elnöknek, és több tucat hátrányos helyzetű gyermek nevében jelezzük: minden támogatás és segítség az egészségesebb és kiegyensúlyozottabb nemzedék érdekeit szolgálja.


/forrás: hegyem.hu/