Összeállt a VB-re utazó magyar keret

A Magyar Judo Szövetség versenysport bizottsági ülésén elfogadták az asztanai világbajnokságon résztvevő magyar válogatott névsorát, tizenhat judósunk vehet részt a legfontosabb olimpiai kvalifikációs viadalon.


csernoviczki_eva1


A férfiaknál teljes lesz a csapatunk (minden ország kilenc-kilenc judóst indíthat nemenként a vb-n), nincs meglepetés a névsorban, az első számú tartalék a 81 kilogrammos Ungvári Attila lesz, ebben a súlycsoportban ugyanis a szombat reggeli állás szerint Krizsán Szabolcs és Csoknyai László is megelőzi az olimpiai kvalifikációs rangsorban. Kellemes gondokkal küszködik ebben a súlykategóriában a szakvezetés, hiszen jelenleg mindhárom judósunk olimpiai indulást érő pozíciót foglal el a ranglistán…


A nőknél sérülés miatt nem indulhat az 52 kilogrammos Maros Barbara, így csak hét fős lesz a magyar válogatott. A névsort még a Magyar Judo Szövetség elnökségének jóvá kell hagynia.


Az induló magyar csapat:


FÉRFIAK
66 kg:
Zámbori Bence (Budaörsi SC). 73 kg: Ungvári Miklós (Közgép-Ceglédi VSE). 81 kg: Krizsán Szabolcs (BHSE), Csoknyai László (Atomerőmű SE). 90 kg: Tóth Krisztián (KSI SE), Vér Gábor (BHSE). 100 kg: Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE), Fogasy Gergő (BHSE). +100 kg: Bor Barna (Atomerőmű SE)
NŐK
48 kg:
Csernoviczki Éva (Ippon Judo Tatabánya). 57 kg: Karakas Hedvig (BHSE). 63 kg: Szabó Franciska (Békés Megyei Kano JSE). 70 kg: Mészáros Anett (Budaörsi SC), Gercsák Szabina (Hell-Miskolci JC). 78 kg: Joó Abigél (KSI SE), Salánki Evelin (Ippon Judo Tatabánya)


Amint arról a Judoinfo már beszámolt, a magyar bírók közül Havasiné Fridrich Annamária a Nemzetközi Judo Szövetségtől meghívást kapott a világbajnokságra, ez már önmagában nagy siker, előrevetíti az olimpiai részvétel lehetőségét is – erre pedig hosszú ideje vár a magyar judosport.


A csapatot Nagy András szakágvezető vezeti majd, az edzők közül Bíró Tamás, Csernoviczki Csaba, Fazekas Csaba, Flórusz János, Hangyási László, Kovács Sándor, Pánczél Gábor, Szabó Ferenc és Toncs Péter kíséri el tanítványát Asztanába, a csapattal tart dr. Hidas Péter keretorvos és Tóth István masszőr is. Az is eldőlt, hogy a világbajnokság csapatversenyében nem áll rajthoz a magyar válogatott. Az asztanai világbajnokságot augusztus 24. és 30. között rendezik meg.


/forrás: judoinfo.hu/