Pillanatképek - Prince Naseem Hamed

Prince Naseem Hamed


A maga korának egyértelműen egyik legnagyobb sztárja, a jegyeladások és a bevonulások terén is messze riválisai előtt járó egykori WBO, WBC, IBF pehelysúlyú bajnok Prince Naseem Hamed története nem mindennapi.


Pályája során több alkalommal teljesen elkápráztatta a közönséget úgy a ringben, mint az oda vezető úton. Repülő szőnyegek, Chevrolet, liftek, korának sztárjai és híres közéleti személyiségei a rajongók között. Hamedet csak imádni vagy gyűlölni lehetett. De egy biztos volt - amikor ringbe lépett, az mindenkit érdekelt.


A jemeni édesapa fiaként Angliában született Hamedet hét évesen vitték le önvédelmet tanulni Brendan Ingle legendás termébe, a Wincobank-be, ahol azonnal otthon érezte magát. Az igen fiatalon profivá váló Hamed két év után már egy európai címért verekedett.


A lenyűgözően izgalmas stílusú, ellenfeleit igen hamar lerendező, leopárd-mintás nadrágban a ringbe beszaltózó Prince Naseem gyorsan kult figurává vált. A tehetséges fiú már tizenegy éves korától évről-évre nyerte a nemzeti címeket (összesen hetet vitt haza). A tehetség mellett magabiztosságban sem volt hiány, hiszen már 12 évesen úgy gondolta, meg tudná állni a helyét a profik között, miután - állítása szerint - az edzéseken már ekkor felnőtt férfiakat győzött le.


Tizenöt címvédés, 16 címmeccs, 36 győzelem, 31 KO és mindössze egy vereség után, 21 évnyi edzéssel, 10 évnyi profi karrierrel a háta mögött Naseem Hamed úgy gondolta, hogy 28 évesen, mikor még minden egyben (fejben és testben is), ideális lesz visszavonulni. Nyugodtan tehette, hiszen tudva, hogy egyértelműen rányomta bélyegét a sportra, és hogy nem fogják elfelejteni.


Utoljára 2002-ben láthattuk a herceget a ringben, de tisztán látszott, hogy ez már nem egykori önmaga. A régi Prince Naseem Hamed már sehol sem volt. Hivatalos visszavonulását bár sosem jelentette be, Prince Naz visszatérésére már így 40 felett, három gyermekkel, hiába várnak a rajongók.


http://www.youtube.com/watch?v=cVuDB87hP2A