RISE 106 - Kenta vs Zanolini

rise-106-poster


Július 24-én, pénteken K-1 szabályok szerint csapott másodjára össze a tokiói RISE kickbox gálán Kenta, a japán szupersztár és Danilo Zanolini, aki váltósúlyú övét igyekezett megvédeni. Következzen Juhász Sandy beszámolója, egyenesen Japánból!


A RISE106 elnevezésű Extreme Fight Game torna finálé mérkőzése adott helyet annak a visszavágónak, amelyen a brazil születésű Danilo Zanolini (34) és a japán Kenta (28) vívott a minap a tokiói Korakuen Hall-ban. Zanolini tavaly decemberben a HOOST CUP FOREVER kupán küzdött meg egy ökölharcban a „rézbőrű önimádó” néven ismert japánnal, melyből akkor vesztesként tért haza. Most, a vereség után bő fél évvel később azonban a brazil Zanolini bizonyult jobbnak Kentával szemben.


Zanolini, akinek ereiben brazil és tájföldi vér is csörgedezik, 19 évesen vetette meg lábát először a gésák földjén. Míg napközben egy gyárban dolgozott, addig esténként a küzdősportokba mélyedve verítékezett és fejlesztette magát. A jelenleg kick-box edzőként Japánban tevékenykedő Zanolini eddigi pályafutása során 45 mérkőzéséből 34-t nyert meg, melyből 17-et KO-val végzett.


[gallery type="slideshow" link="none" ids="7382,7381,7380,7379,7378,7377" orderby="rand"]

Az 5 fordulós, és egyenként 3 perces címmérkőzés során sebes ütésekkel és látványos rúgásokkal örvendeztették meg a közönséget az összecsapó felek. A rézbőrű japán szilárdsága és gyorsasága azonban nem volt elegendő a mostani győzelemhez: a bírók végül 50-47, 50-47, 50-45-s pontozással Zanolininak ítélték a RISE bajnoki címét. „Zanolininek hívnak, nevem ne feledjétek! Ma mindenkiért harcoltam, de nem ez az utolsó alkalom. Lesz még egy címvédő mérkőzésem.” - nyilatkozott az összecsapás után a brazil.


Japánban 2003 óta rendeznek RISE kickbox mérkőzéseket, melyeket 2010-től a K-1 hivatalos szabályai szerint bonyolítanak. Az első és eddigi egyetlen külföldi RISE tornát közel 5 évvel ezelőtt, 2010 szeptemberében Szöulban tartották.


A RISE-on fellépve tett hírnévre szert számos japán versenyző. Köztük találhatjuk Tatsujit (34), aki későbbikben a K-1 WORLD MAX-on több alkalommal is megmutatta magát a világak, valamint Sawayashiki Junichirot (30), aki a RISE-on való profi debütálása után 2008-ban Jerom Le Banner-től vette el a bajnoki címet a K-1 WORLD GP-n.


A RISE minden korosztály számára biztosít lehetőséget a küzdősportok kedvelőinek, hiszen létezik junior kategória a 15 éves kor alattiaknak, továbbá master kategória a 35 év felettieknek, azonban a hölgyek sem kell csüggedniük, ha kedvet éreznek erejük megmérettetésére, hiszen a RISE-ban számukra is akad egy külön kategória.


Juhász Sandy


https://www.youtube.com/watch?v=KRrN9BjLVdo