ZBK Kempo Nyári edzőtábor 2015 - Beszámoló

Az elsők közt volt a hazai táborok közül az Zen Bu Kan Kempo idei nyári tábora, és a létszámot tekintve is minden bizonnyal az élmezőnybe sorolhatjuk a maga 410 főt felvonultató mezőnyével. Az alábbiakban Kárászi Balázs, a tábor főszervezőjének sorait olvashatjátok.




[caption id="attachment_7065" align="aligncenter" width="504"]zbktabor fotó: ZBK Kempo Facebook[/caption]

A tábor egy hete alatt a táborozók napi három edzésen vehettek részt: reggel mindenki erőnléti edzéssel kezdte a napot, amit egy technika vagy küzdelmi edzés követett a délelőtt folyamán. Délután pedig a vizsgaanyag felkészítő edzést követte a délutáni küzdelmi edzés. Egy edzésidőpontban 8 csoportnak tartottak a mesterek edzések. Fontosnak tartom kihangsúlyozni hogy az edzéseket csak a Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség edzői-liszensszel rendelkező feketeövesei tarthattak, ezzel biztosítva az edzések magas szakmai színvonalát és a résztvevők biztonságát, mely meg is látszott, ugyanis nem történt komolyabb sérülés a táborban. A programot színesítették, a már-már hagyományosnak számító Military* játék, valamint a legkisebb táborozók számára szervezett kisvasutazás. De volt éjszakai edzés és medencés edzés is, természetesen mindezt nagyszerű hangulatban. A magasöves mesterek számára Bóna Krisztina sportpszichológus, az ellenfelem.hu állandó szakértője tartott egy sportpszichológia workshopot, mely igen tanulságos volt minden résztvevő számára.


A hét legfelemelőbb pillanata a szombat délutáni oklevelek, Kyu-s valamint Dan-os diplomák átadása volt, a kőkemény 40x2 perc küzdelem és töréstechnikai bemutatók után.

[caption id="attachment_7063" align="aligncenter" width="600"]zbk fotó: ZBK Kempo Facebook[/caption]

A táborban összesen 410 fő volt jelen egy hétig. Eddig ez a részvételi arány, minden rekordot megdöntött. Ennek az oka, hogy a tábori edzések nagyon magas szakmai színvonalat képviselnek, de a légkör mégis barátságos és családias. Valamint rohamosan növekszik a Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség regisztrált tagjainak létszáma, ami megközelítette az 1500 fő-t.


 Várunk mindenkit jövőre szeretettel!


Az idei táborban danra vizsgázók névsora:


1. Dan fokozat: Farkas Gábor, Kelemen Zoltán,  Békési Gergő, Sztrancsik Balázs, Hollósi Csaba, Geri Miklós,  Keresztesi Péter, Géczy Roland,  Szabó Bálint, Simon Gergő, Fodor Levente ,Gáti Nándor


2. Dan fokozat: Dr. Havas-Sághy Gábor, Szőke Zoltán, Bak Zsolt, Böröcz Balázs, Hidasi Péter, Gigor Sándor, Orsós Sándor, Bognár Levente,Baricz Máté


3. Dan fokozat: Fodor László


4. Dan fokozat: Mácsik Attila