Revansra készen – interjú Horváth Istvánnal

Hétvégén, egészen pontosan vasárnap este került megrendezésre a Fight Night Hungary 3 gála a Regym szervezésében. A gála egyik pikáns párosítása a Horváth István vs Borbély György csata lesz, ugyanis az előbbi versenyző részéről akad némi kiegyenlíteni való dolog.


fishbone


Horváth István, a Rokko Gym versenyzője eddigi egyetlen vereségét a debreceni Borbély Györgytől szenvedte el, és azóta is vár a lehetőségre, hogy revansot vegyen ezért. A vasárnapi gála egyik beharangozójaként kerestük fel néhány kérdéssel a mérkőzéssel és a felkészülésével kapcsolatban.


ellenfelem.hu: - A nyári szünet utáni első megmérettetésed vár rád vasárnap. Hogy sikerült a felkészülésed?


Horváth István: - Én úgy érzem, maximálisan készen állok a megmérettetésre, az idei felkészülésemben sok ponton történt változás. Több szakember segítette a munkámat és igyekeztem az ő javaslataikat, is is figyelembe venni, kevésbé mentem a saját fejem után. Természetesen apróbb sérüléseim voltak, de mint
azt tudjuk ezek nélkül „nem is komoly egy felkészülés”. Régóta várom a visszavágót az ellenfelemmel, melynek már tavaly októberben meg kellett volna történnie, csak egy komoly sérülés következtében sajnos ez nem valósult meg. Attilával minden tőlünk telhetőt megtettünk annak érdekében, hogy egy nagyon parázs meccsel szórakoztassuk a közönséget, és végül az én kezemet emeljék a magasba.


e.: - Az itthoni küzdősportban egy elég sarkalatos pont az erőnléti felkészülés. Sokan komolytalanul állnak a témához, ami aztán hamar vissza is üt a mérkőzések/versenyek során. Te mekkora hangsúlyt fektetsz a kondíciódra?

H.I.: - Nálam ez sosem jelentett gondot, én úgy állok hozzá a felkészülésekhez, hogy a kondícióm miatt ne mehessen el egy meccs, számomra az megalázó lenne. A harcosok kondíciója szerintem tükrözi a meccshez való hozzáállásukat is, természetesen, ha sérülés miatt nem tud valaki felkészülni rendesen az más, de legtöbbször nem ez a helyzet.


fishbone


e.: - A vasárnapi Fight Night Hungary 3 programjában Borbély Györggyel csapsz össze, ami kettőtök közt egy visszavágó lesz, amit megfűszerez kicsit, hogy eddigi egyetlen vereségedet pont tőle szenvedted el. Mennyit motoszkált a gondolataidban az a kiütés a felkészülés időszakában?

H.I.: - Tulajdonképpen hálás is vagyok Neki emiatt, véleményem szerint ez vereség kellett ahhoz, hogy lelkes amatőrből, lelkes profi lehessek. Természetesen nehéz volt megélni az első vereségemet, de sikerült túltennem magamat ezen, és még profitáltam is belőle. A felkérés szerint kettőnk visszavágója egy presztízs harc lett volna, de mi ragaszkodtunk hozzá, hogy az én profi magyar bajnoki muay thai címem is terítékre kerüljön, dupla vagy semmi alapon. Borbély Gyuri egy remek harcos, ha ellene is meg tudom védeni a címemet, akkor jogosan fogom továbbra is viselni a magyar bajnoki övet!


e.: - Utolsó meccsed egy szép test KO-val nyerted. Tudtál abból elég önbizalmat meríteni az elkövetkezendő időszakra?

H.I.: - Mindenképpen. Ez egy kitűnő visszaigazolás volt arról, hogy úgymond az új irány, amin elindultunk kifizetődő. Erősebb lettem, mentálisan sokkal felkészültebb vagyok egy-egy meccsre – ennél a meccsnél például elhatároztam, hogy az első menetben befejezem, kiütéssel. Jobban rá tudok hangolódni a meccsekre és jobban is élvezem.


e.: - A vasárnapi mérkőzésen túl vannak-e már konkrét tervek az év további szakaszára?


H.I.:  - Szerencsésnek érzem magam, mert a Rokko Group és a Morgan Hitel és Faktor Zrt. támogatásával illetve Rehák György szakmai mentorálásával maximálisan a muay thaira tudok összpontosítani.  Ezt igyekszem minden mérkőzésemen úgy meghálálni, hogy a tőlem telhető maximumot nyújtom.. A jövőmmel kapcsolatos konkrétumokat majd később szeretném közölni, egyelőre a mostani kihívás lebeg csak a szemem előtt, , erre koncentrálok 100%-osan.


A pofonok, ahogy eddig mindkét alkalommal, most is a Barba Negra-ban csattanak majd el, vasárnap 17 órától! A hétvége zárásaként egy kiváló programnak ígérkezik!


[youtube http://www.youtube.com/watch?v=nGgTVNmIlsU&w=560&h=315]