Gercsák Szabina - Egy álom vált valóra

Gercsák Szabina álma valóra vált azzal, hogy egy japán versenyzőt győzött le az Abu-Dzabiban rendezett junior-világbajnokság döntőjében. A miskolci judós a viadal előtt sérült volt, így különösen értékes számára a világbajnoki cím.


gercsakifiolimia


„Nagyon örültem a junior-világbajnoki cím megszerzésének, mivel pár héttel a vb előtt az Európa-bajnokságon megsérültem. A felkészülés során három hetet ki kellett hagynom, így két hetem volt, hogy felkészüljek a világbajnokságra” – mondta a Molcsapatnak Gercsák Szabina.


Az ifjúsági olimpiai bajnok kiemelte, hogy már pár nappal az Eb után a csapatbajnokságon is szerepelni akart, viszont az orvosok jelezték, hogy elrepedt az egyik bordája, három hetet ki kellett hagynia. Szerencsére a junior-világbajnokságon ez nem hátráltatta a tatamin.


A világbajnokságon vívott meccseiről Gercsák Szabina azt mondta, hogy már az első fordulóban nagy kihívás előtt állt, mert egy ismeretlen tajvani riválissal kellett összecsapnia, aki azonban nem okozott gondot, mint ahogy a következő két körben a belga és a venezuelai rivális sem, így magabiztosan jutott a döntőbe.


„Gyerekként mindig arról álmodtam, hogy a judo őshazájából származó ellenféllel küzdhessek meg egy nagy torna döntőjében és ez most összejött a japán Aojagi Remi ellen” – mondta a miskolci egyesület színeiben szereplő versenyző, aki erősebb ellenfélre számított az aranyéremért zajló csatában.


A junior vb-elsőséget szerzett 19 éves judós – aki korábban nyert már ifjúsági olimpiai bajnoki címet, kétszeres junior Eb-első – eddigi sikereiről azt mondta, hogy nem az ifjúsági olimpiai bajnoki címét volt a legnehezebb megszerezni, de azt tartja a legértékesebbnek.


/forrás: molcsapat.hu; judoinfo.hu/