Heti összefoglaló (63.)

A hét egyértelműen a kick-box Világbajnokság körül forgott portálunkon. Naponta követhettétek nyomon a magyar válogatott dublini teljesítményét. Emellett még sok más dologról olvashattatok, ha figyeltetek minket. Ha nem, akkor most bepótolhatjátok! Heti összefoglaló a hét legfontosabb eseményeivel és híreivel!


IMG_0866


Hétfőn mindjárt rátértük a kick-box Világbajnokság eseményeire. A magyar válogatott sikerre éhesen megérkezett a helyszínre. Láthattatok ezután egy érdekes videót egy bjj szemináriumról. Hogy miről is volt szó, azt megtudhatjátok a cikkből! Este a K-1 egyik legmegosztóbb személyiségével és az ő karrierjével foglalkoztunk, ez volt a Badr Hari sztori.


Kedden aztán belecsapott a válogatott a küzdelmekbe. Az első nap eseményeiről olvashattatok reggel. A Magyar Kempo Szövetség válogatottja a hétvégén Lengyelországban hangolt a hazai Európa-bajnokságra. Estére egy szakmai cikket tartogattunk Nektek, a combrúgások és a lábak kondicionálása címmel. Nagyon népszerű írás volt írás volt, köszönjük, hogy ennyiren követtek minket!


Szerdán folytattuk az aktuális kick-box hírekkel Dublinból. A sportovosi vizsgálat felépítését és tovább boncolgattuk. Este egy rövid interjút hoztunk az MMA Világbajnokságra utazó Furkó Lászlóval. Az eredményekről lentebb, a pénteki nap eseményei közt olvashattok bővebben.


furkolaszlo


Csütörtökön felemás eredményekről számolhattunk be a kick-box Világbajnokságról. Délután már egy videót tekinthettetek meg Fábián Kristóf felkészüléséról. Este a hétvége legjelentősebb magyar küzdősport eseményét harangoztuk be. Szegeden ismét Grappling és Amatőr MMA Bajnokságot rendeztek szombaton!


Pénteken már bíztatóbb hírekkel szolgálhattunk Dublinból, hiszen a magyar válogatott újra remek formában szerepelt a csütörtöki versenynapon. Ezen a napon kezdődtek a küzdelmek Prágában a WMMAA Világbajnokságon, melynek eredményeiről részletesen olvashattok cikkünkben. Beharangoztuk a hétvége nehézsúlyú bokszmérkőzését is, a Klitschko vs Fury találkozót.


klitschkofury


Szombaton olvashattatok Csernoviczki Éva csedzsui ezüstérméről, és  érmekről és világbajnoki címekről számolhattunk be a kick-box VB-ről is, nagy örömmel Nektek. Délután egy kis ízelítőt adtunk a szegedi II. Amatőr MMA Bajnokságról egy videó formájában.


Ezen a napon zajlott a pécsi Oriental Magyar Bajnokság is, a régi K-1 szabályrendszer előírásai szerint, ahol is engedélyezett a technikák rögzítésből való végrehajtása. Többek között a Szentendre VSE különítménye is ott járt, Albrecht Péter vezetésével. Osztrogonácz István aranyérmet, Menyhért Marcell ezüstöt szerzett.


Az Unicentral Bull's verenyzői közül öten szereztek Magyar Bajnoki címet: Schweger Tímea, Kuti Lilla, Kovács Olivér, Kocsis Gellért, Benkovics András mind remekeltek, felkészítő mestereik, Csányi János és Vlasich Róbert legnagyobb örömére.


Nemzetközi gálából is jutott erre a napra, hiszen ahogy korábban jeleztük már nektek, a Szlovénia-Magyarország válogatott WMC gála is szombaton volt. Kemény meccsek, rutinos ellenfelek nehezítették sportolóink dolgát. Gaál Ádám sajnos a harmadik menetben kiütéses vereséget szenvedett szlovén ellenfelével szemben az övért vívott meccsen, Bakacs Dezső pontozásos vereséget szenvedett rutinos Szlovén ellenfelétől. Zsákai Béla, Abdelgadir Khalid egyhangú pontozással nyertek.


Este egy dokumentumfilmet láthattatok a legendás John Wayne Parr-ról.


Vasárnapra a kick-box VB végső eredményei is ismertek lettek. A magyar kick-box válogatott összesen kilenc egyéni aranyat, egy csapat aranyat, négy ezüstöt és hét bronzérmet hoz haza Dublinból, a Világbajnokságról, kiváló teljesítménnyel! Az egész csapat helytállt, híven az eddigi hagyományokhoz. Mórádi Zsolt minden rekordot megdöntve, 8x világbajnok lett, amire a WAKO szervezet történetében még nem volt példa!


A magyar kick-box még mindig világszínvonalat jelent! Világbajnokok lettek: Veres Roland (57kg), Mórádi Zsolt (84kg), Imre Tamás (94kg), Jároszkievicz Krisztián (+94kg), Nagy Henrietta (70kg), Kondár Anna (+70kg), Bordás Annamária (56kg, Full Contact), Brunner Boglárka (+70kg, Full Contact). Gratulálunk!