Heti összefoglaló

Igen eredményes hetet tudhatunk magunk mögött, hiszen három világbajnokkal is gazdagodott a magyar sporttörténelem! Mindegyikükről olvashattatok már oldalunk hasábjain, de ha lemaradtatok volna valamiről, akkor most pótolhatjátok. Ezen a héten is összegyűjtöttük legfontosabb híreinket és cikkeinket a Heti összefoglaló keretében!


IMG_0866


Egy világbajnoki címmel indítottuk a hetet. Gercsák Szabina aranyérmet szerzett a junior judo Világbajnokságon! Maradva a földharcnál a Bábu csodái cikkben videót láthattatok a grappling bábu sokoldalúságáról. Este a Zathureczky Zsolt felett kiütéses győzelmet arató Gilányi Attilával olvashattatok egy interjút.


Kedden a kick-box Világbajnokság első napjának összefoglalóját olvashattátok oldalunkon. Ezt követte egy beharangozó a jövő heti Nyílt Sport Ju-Jitsu Magyar Bajnokságról. Laszák Zoltánnal is készítettünk interjút, miután megszerezte a WFC szervezet bajnoki a román Anghel Cardos legyőzésével.




[caption id="attachment_9436" align="aligncenter" width="504"]A győztes pillanat! A győztes pillanat![/caption]

Szerdán folytattuk a kick-box Világbajnokságról a tudósítást, a magyar versenyzők pedig a menetelést. Ezen a napon volt a judo Világnapja, melyről is mi megemlékeztünk, Kyuzo Mifune történetével. Este Fábián Kristóffal beszélgettünk, aki szintén újabb címmel gazdagodott.


Csütörtökön olvashattátok, hogy hét magyar induló lesz a prágai WMMAA Világbajnokságon, majd ismét a kick-box Világbajnokság következett, ekkor már lehetett tudni, hogy érmes magyar már biztos lesz Szerbiában. A hétvégi HFC 11 gála beharangozójával zártuk a napot.


Pénteken a szerbiai kick-box VB magyar döntőseiről írtunk. Ezt követte Juhász Sandy újabb cikke, aki ezúttal egy amatőr K-1 tornán járt. Megemlékeztünk a 41 éves legendás mérkőzésről, melyen Muhammad Ali és George Foreman csapott össze Kinshasa városában.


WAKO-kickbox-vb-szerbia-2015-habash-rehak-ellenfelem


Szombaton következett a második világbajnoki cím erre a hétre, Habash Antoine a dobogó legtetejére állhatott fel Szerbiában a kick-box Világbajnokságon! De ezen a napon történt az is, hogy rekordot kíséreltek felállítani a judósok, amikor is 10 ezer dobás végrehajtására vállalkoztak Mezőtúron. Délután egy kis edzés is belefért még a napba, az alkar és a csukló megerősítésével.


Vasárnap ismét két éremről tudtunk Nektek beszámolni, hiszen a szerbiai kick-box Világbajnokságon Görbics Gábor ezüstöt szerzett, Szepesi Csenge pedig élete legnehezebb versenyén, a tokiói karate Világbajnokságon is a dobogó legtetejére állhatott! GRATULÁLUNK!


https://www.facebook.com/ellenfelemhu/photos/a.255631604647793.1073741829.253153121562308/449671851910433/?type=3&permPage=1

Ez volt tehát a heti összefoglaló, kövessetek minket a következő héten is!


ellenfelem.hu - A harcos közösség