Heti összefoglaló


Erre a hétre is jutott hazai és nemzetközi hírekből, eredményekből is. A muay thai, kickbox, judo és más stílusok világának történéseiről, magyar sportolókkal kapcsolatos híreiről olvashattok ezúttal is heti összefoglaló cikkünkben!

A hétfőt mindjárt egy jó hírrel kezdtük, hiszen három magyar bronzérem is jutott a pozsonyi U23-as judo Európa-bajnokság zárónapjára! Szintén ezen a napon hoztuk a hírt is: november végén egy komolynak ígérkező Szlovén-Magyar muay thai találkozó lesz, melyen több, már az oldalunkon is megjelent harcos is ott lesz!


szmolka_ermek


A keddi híreket az A klub kempo csapatának X. Eger Kupán aratott sikereivel nyitottuk. Az ifj. Lévai László vezette csapat 11 éremmel zárta a megmérettetést! Az ökölvívás szerelmeseinek is szolgálhattunk jó hírekkel, hiszen a Felix Promotion december 12-én, Dunaújvárosban rendezi majd az idény utolsó élő televíziós bokszgáláját, de a fővárosi bokszrajongóknak is meglepetéssel készülnek! Részletek a cikkben!


Közel az év vége, december elején pedig hazánk rendezi majd az IKF Kempo Európa-bajnokságot. Adta magát az ötlet és szerencsére a lehetőség is, így a rangos versenyről és az előkészületekről a Magyar Kempo Szövetség elnökét, Lacza Ádám Illést kérdeztük interjúnkban.


Szerdán az előző hétvégi Hungarian Open-en aranyérmet szerzett Szmolka Niki beszámolóját olvashattátok nálunk. Niki a Világbajnokság után először lépett szőnyegre, élményeiről pedig örömmel számolt be nekünk és olvasóinknak! Este a bjj szerelmeseinek, a versenyzőknek ill. a versenyzés gondolatával kacérkodóknak igyekeztünk pár gondolatmorzsát felvetni írásunkban. Manapság nagyon sokan, akik a bjj-t űzik, túlságosan is hajlandóak a tanulást erősítő edzéssel, az innovációt utánzással, a problémamegoldást drillek orrvérzésig történő ismétlésével helyettesíteni. De vannak hátulütők is, amikkel számolni kell. Erről olvashatsz ebben a cikkben!


force_gym_jotekonysag


Csütörtökön mindjárt egy jó hírrel kezdhettünk - eldőlt: Barka Emese utazik majd az Olimpiára. Barka Emese és Sastin Marianna egy mindent eldöntő csatát vívott az olimpiai kvótáért a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, melyből Barka Emese került ki győztesen! A további részletekről a cikkben olvashattok!


Szintén örömteli nap lehetett ez a boksz rajongóinak, hiszen Rácz Félix a határidő utolsó napján, sikeresen lezárta a tárgyalásokat, így Kelemen Balázs hamarosan az EBU EU övéért bokszolhat majd Franciaországban! És itt még nem volt vége a jó híreknek, hiszen az utazó magyar kickbox‬ válogatottal tartott Novák Jenő is Dublinba, aki szintén ringbe lép majd a Világbajnokságon!


Pénteken jeleztük Nektek, hogy November 28-án jótékonysági edzés lesz a Force Gym-ben! Kiváló alkalom lesz ez arra, hogy tegyél egy lépést a saját egészséged érdekében, és ezzel elősegítsd mások gyógyulását is! Ugyanezen a napon kezdett a csingtaoi judo GP, ahol 65 ország 419 judokája indult, köztük 7 magyar versenyzővel! Este a horog ütés leggyakoribb hibáiról szóló cikkel jelentkeztünk, melyet biztos haszonnal "forgathatnak" kezdők, versenyzők és mindenki, aki technikáján szeretne csiszolni!


novakjeno_öv_borito


Szombatra is maradt még miről szólnunk, hiszen Lehota Krisztina, a ReGym versenyzője Világbajnoki öv kapujába került! Egész pontosan a WKN belgiumi gáláján nemzetközi Muay Thai bajnoki övért harcolt! Este egy legendás dokumentumfilmet hoztunk, egy legendás bjj‬ harcosról, az MMA-ra és rengeteg bunyósra nagy hatást gyakorló, veretlen Rickson Gracie-ről! Ez a 'Choke'!


Szintén szombaton történt - a magyar válogatott a lengyelországi WSJO Sport Jiujutsu Világbajnokság első napján 11 érmet, köztük 6 aranyat, 4 ezüstöt és 1 bronzot gyűjtött be, Megyeri Szabina pedig - fekete öves lengyel, argentin és német ellenfeleket legyőzve - felnőtt világbajnoki címet szerzett! Aranyérmesek: Baljer Roxána, Ódor Lili, Megyeri Szabina, Kiss Krisztián, Lacza Ábel, Komár Dániel. Ezüstérmes lett: Baljer Kitti, Vigyikán Vince, Ditchen Dániel, Kockás Dávid. Bronzérmes: Vigyikán Vita.


Azt se feledjük, hogy az írországi WAKO full contact/light contact/point fighting Világbajnokság, amit fentebb már Novák Jenő kapcsán is említettünk, szintén ezen a napon kezdődött. A menetrend szerinti mérlegelést követően, holnap lesz a sorsolás és a keddi napon már élőben nézhetitek a Youtube-on a mérkőzéseket! Lesz még miről írnunk tehát ennek kapcsán is!


Vasárnapra is jutott még egy a szombati hírek közül! A Muaythai utánpótlás Magyar Bajnokságot igazán parádésan zárta a Re-gym, hiszen a Birics Tamás és Német Szabolcs vezette utánpótlás korú versenyzői csapat minden tagja megnyerte mérkőzéseit! Sipos Lilla, Szána Patrick, Farkas Attila, Rehák Márk mind remekeltek, Rehák Márk elnyerte a legszebb harci tánc /waikru/ díját is! A legharcosabb női versenyző külön díját Sipos Lillának, míg a legtechnikásabb versenyzőnek járó különdíjat Farkas Attilának sikerült elhódítania!


A WSJO Sport JiuJutsu VB eredményei is folytatódtak - Lacza Ábel duplázott, hiszen a Sport Jiujutsu Fighting (12-14 év, -45 kg) és Grappling Gi kategóriákat (12-13 év -45 kg) is megnyerte, Gerstner Róbert aranyérmes lett a felnőtt nehézsúlyú Grappling Gi kategóriában, Hegyi Dávid pedig ezüstöt nyert kategóriájában!


Lehota Krisztinának sajnos nem sikerült a címhódítás - pontozással alulmaradt ellenfelével szemben. Ahogy korábban írtuk, hét magyar judósért szoríthattunk a hétvégi kínai Grand Prix során, ám közülük csupán Mészáros Anett tudott egy mérkőzést nyerni, valamennyi indulónk helyezetlenül zárta a tornát.


Minden hazai és nemzetközi versenyen szereplő, azokon helytálló sportolónak gratulálunk!