Jubileumi Eger Kupa a hétvégén

[caption id="attachment_9664" align="aligncenter" width="504"]zbk_pusztakez fotó: Zen Bu Kan Kempo Magyarország Facebook[/caption]

Idén tizedik alkalommal rendezik meg az Eger Kupát. Az Agria Kempo SE a Zen Bu Kan Kempo égisze alatt várja szombaton nyílt felnőtt és junior harcművészeti viadalra a versenyzőket.


A sportesemény elsősorban a küzdelmekről szól,  a versenyzők öt kategóriában indulhatnak: földharc Gi
és NoGi fogásnemben, kesztyűs B-full contact Viadal, A-full contact Viadal, pusztakezes full-contact Viadal, valamint MMA Viadal versenyszámokban.


Az egy évtizedes múltra visszatekintő versenyt a folyamatos fejlődés jellemzi mind a versenyzők, mind pedig a nézők számát tekintve. A szervezők különleges érmekkel készültek a jubileumra, valamint a Biotech Magyarország jóvoltából a full contact versenyszám győztesei értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.


- Fontos megjegyezni, hogy más harcművészeti és küzdősport stílusok képviselői is évről-évre egyre nagyobb számban fordulnak elő ezen a rendezvényen, tovább öregbítve és ismertebbé téve a ZBK Kempo Eger Kupa jó hírét és elismertségét – mondja a verseny szervezője, Nagy Ferenc Jácint (2.Dan) Mester.


Hozzáteszi: a verseny végén az immár védjeggyé váló gálamérkőzések kerülnek megrendezésre, ahol egy profi gálához hasonlóan felkonferálva, "bevonuló" zenével sorakoznak fel a versenyzők a küzdelmek előtt.


Az idei versenyen mintegy 150-200 indulóra számítanak a szervezők. Az Eger Kupa nyílt verseny, így nem csak ZBK-s versenyzők meccseit láthatják az érdeklődők.


A szervező klub, az Az Agria Kempo életében az idei évben nagy előrelépést jelent, hogy 3 fekete övessel gazdagodott a klub, valamint az idei világbajnokságon Fodor Levente ezüst és bronzérmet is nyert Portugáliában.


-Büszkék vagyunk új szakosztályunkra is: Sztrancsik Balázs Noszvajon működtet gyerekklubot.  Várunk minden érdeklődőt szeretettel november 14-én, Egerben! Köszönjük a támogatást a Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetségnek, a Biotech Magyarországnak, a H and H Transnak, a Cs és Cs Transport Kft-nek és az Agria Drinknek!  - hangsúlyozza Nagy Ferenc Jácint.


agria_kupa_palakat


További információk az esemény Facebook oldala alatt.


/forrás: Zen Bu Kan Kempo Magyarország/