Klitschko vs Fury - egy küzdelem margójára

Klitschko vs Fury



Klitschko vs Fury. Kis kitekintő gyanánt - hiszen nem hazai a hír - érdemes megemlíteni, hogy Wladimir Klitschko legyőzésével Tyson Fury lett a WBO, WBA és IBF nehézsúlyú világbajnoka, ami azt is jelenti, hogy amennyiben a WBC övét is megszerezné, ő lenne 2003 óta az első (Lennox Lewis után a második) brit bokszoló, aki egyesítené a nehézsúly összes övét. Összejön a Deontay Wilder elleni meccs vagy visszavágó lesz Klitschko-val?

A Klitschko vs Fury kapcsán sokan észrevették, hogy Wlad lelassult, inaktívnak tűnt vagy egyenesen maga ellen dolgozott. A kor senkit nem kímél, de Klitschko nem egy éjszaka öregedett meg. Lássuk be, a majd' 40 éves bokszoló, már nem az, aki egykor volt. De ne vegyünk el Fury-tól semmit! Stílusa, a képessége, hogy az összekapaszkodások bontásakor is remek találatokat vigyen be, fejmozgása mind meglepték, összezavarták Klitschkot. A nyolcadikra világossá vált, hogy Wlad már csak kiütéssel nyerhet, ami azonban a percek múlásával szintén egyre valószínűtlenebbé vált.


Klitschko stílusának mindig sarokköve volt a távolság uralása. Ellenfeleit ütései végén tartotta, amikor jónak látta, beléjük kapaszkodott, így diktálva a tempót, határozva meg, hogy mikor és milyen távolságban történjen a küzdelem. Eddigi ellenfeleinek nem volt meg az ellenszere erre. Fury a legfontosabb elemeket semlegesítette Klitschko arzenáljából, melyet lábmunkájával és megtévesztő manővereivel ért el, de méretei is több, mint kritikus fontossággal bírtak. Az inaktivitás a semlegesítés, összezavarás, a dzsebek eredménye volt tehát java részt, de természetesen a korkülönbség is közrejátszott abban, hogy az este úgy alakult, ahogy.


Povetkin, Pulev, Williamson mind mutattak valamit már korábban Klitschko ellen, ami használható, Fury pedig koherens módon összerakott mindent. A Klitschko vs Fury alapvetően nem volt egy nagyon szórakoztató, izgalmas összecsapás, de mindenképp történelmi jelentőségű az ökölvívás számára, hiszen nem akármilyen dolog a Joe Louis óta legtovább a bajnoki trónt bitorló harcost letaszítani onnan! A 115-112, 115-112 és 116-111 a pontozólapokon magáért beszél.


Amennyiben szóba kerül a visszavágó, Fury valószínűleg Angliában szeretné azt, de ha Klitschko Németországhoz ragaszkodik, nem biztos, hogy meg tudnak majd egyezni. Könnyen lehet hát, hogy utoljára láttuk a ringben az ukrán harcost!


https://www.youtube.com/watch?v=iYSgTjWgF1Q

(Amennyiben a fentebbi videó eltűnne, az alábbi lejátszási listából még össze lehet szedegetni - IDE kattintva)