Közeleg a kempo Európa-bajnokság

kempo_eb_borito


Idén ősszel sem marad rangos hazai küzdősport-verseny nélkül a magyar közönség, hiszen a küszöbön van már az IKF Kempo Európa-bajnokság! 


A dátum egészen pontosan december 3-a és 4-e, a helyszín pedig a tavalyi Világbajnoksághoz hasonlóan idén is Budapest lesz. A várakozások közepette felkerestük néhány kérdéssel a verseny szervezőjét és a Magyar Kempo Szövetség elnökét, Lacza Ádám Illést.


ellenfelem.hu: - Viszonylag rövid időn belül ez már a második nagyszabású nemzetközi kempo verseny, amit hazánk rendezhet. Minek köszönhető ez a megtiszteltetés?


Lacza Ádám: - Szerencsére elmondható, hogy az elmúlt esztendők során jelentősen erősödött a szerepünk a Nemzetközi Kempo Szövetségben (IKF). Ez több tényezőnek is köszönhető. Az egyik legfontosabb, hogy nagy létszámú válogatottakat tudunk kiállítani a világversenyeken, így egyre komolyabban vesznek minket. Az is nagyon fontos, hogy nem “töltelék” nemzet vagyunk, hanem az élbolyba tartozunk az eredményeink alapján. Az idei vb-n például másodikak, tavaly pedig harmadikak lettünk csapatversenyben. Az pedig, hogy a 2014. évi budapesti világbajnokságot sikerült remek színvonalúvá varázsolni szervező országként - az IKF vezetői nagyon elégedettek voltak -, megmutatta, hogy nem csupán a tatamin számolhatnak velünk. Utóbbi az Eb-rendezés odaítélésekor nagyon sokat számított szerintem.




[caption id="attachment_9787" align="aligncenter" width="504"]kempo_vb Fotó: Magyar Kempo Szövetség[/caption]

e.: - Milyen stádiumban vannak most a verseny előkészületei?


L.Á.: - A már említett világbajnokság megszervezésével sok tapasztalatot szereztünk. Így idén, az Eb kapcsán már könnyebb a dolga a tavalyihoz hasonló összetételű szervezőbizottságnak. Jól állunk az előkészületekkel, megvan a helyszín, ami a MOM Sport Uszoda és Sportközpont lesz. A szállással, ellátással és szállítással kapcsolatos teendőink is terv szerint haladnak. Nevezéseket is kapunk folyamatosan. A közmédia új sportcsatornájával megállapodtunk arról, hogy beszámolnak a vb-ről, de lesz online közvetítésünk is a hungariankempo.hu oldalon keresztül.


e.: - Hogy fog összeállni az induló magyar válogatott keret? Hány magyar indulóra lehet számítani?


 L.Á.: - Azon vagyunk, hogy minden korosztályban és kategóriában legyen magyar érdekeltség. A válogató versenyek lezajlottak, a kvalifikáció megtörtént. Ha sérülések és más váratlan események nem akadályoznak meg minket, akkor egy erős és teljes magyar válogatottat tudunk kiállítani.


[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Z6zmudx8V3I&w=560&h=315]


e.: - A hazai Világbajnokságon több magas rangú sportvezető is tiszteletét tette. Várható ez a decemberi Európa-bajnokság kapcsán is?


L.Á.: - Valóban nagyon szeretnénk, ha az idei eseményre is kilátogatna minél több prominens személy. Meghívtuk a többi között dr. Simicskó István honvédelmi miniszter urat, aki nemrég még sportért felelős államtitkárként kísérte figyelemmel a hazai harcművészeteket. Várhatóan személyesen tiszteletét teszi az Eb-n Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester úr és dr. Váczi János alpolgármester úr is.


e.: - Hány magyar éremmel lennél elégedett a versenyt követően?


L.Á.: - Az utóbbi évek sikereivel saját dolgunkat nehezítettük meg e tekintetben. Persze ez egy édes probléma. Nagyon nehéz feladat évről évre túlszárnyalni a korábbi teljesítményt és ez nem is sikerülhet mindig. Én elsősorban azt szeretném, hogy a magyar válogatott valamennyi tagja a tudása legjavát hozza a Eb-n és akkor biztos vagyok benne, hogy ismét dobogóra állhat Magyarország a csapatversenyben. Az csak hab lenne a tortán, ha sikerülne is megnyerni a kontinensviadalt.


e.: - Köszönjük!


Az ellenfelem.hu Európa-bajnokság minden fontos momentumáról és az összes magyar éremről beszámol majd Nektek, és szorítunk minden magyar indulónak! 


kempo_eb_plakat