Szellő: örömmel lépek rá a kijelölt útra

A cirkálósúlyú Szellő Imre a legaktívabb magyar ökölvívó, aki 2015-ben már öt alkalommal lépett kötelek közé, s tette mindezt jó nevű ellenfelekkel szemben.
[caption id="attachment_9583" align="aligncenter" width="504"]Szello_Valori Fotó: Felix Promotion[/caption]

A Felix Promotion korábbi olimpikon klasszisa, Szellő Imre (9 győzelem, 0 vereség) öles léptekkel halad céljai megvalósításai felé, idén már öt győzelemmel hizlalta makulátlan profi mérleglét. A 32 éves ökölvívó élvezi a kiemelt „foglalkoztatást”.


Én ezt szeretem, nekem kicsit sok lenne 3-4 hónap meccs nélkül” - jelentette ki Szellő. „Hosszú volt a nyár, amíg nem voltam bokszgálák, de kipihentem magam, és a felkészülés kezdete előtt természetesen a családdal tartalmasan töltöttük ezt az időt. Viszont szeretek bokszolni, és örülök, hogy nem engedhetem el magam. Már most alig várom, hogy ismét ringbe szólítsanak.


Szellő két hete, a Millenáris Teátrumban lépett utoljára kötelek közé, ahol Alejandro Valori-t kényszerítette feladásra öt menet alatt, s tette mindezt látványos mérkőzésen.


„Soha senkit nem becsülök le, viszont nem gondoltam volna azt se, hogy Valori ennyire kemény és akaratos lesz -fogalmazott Szellő. „Egészen kiváló bunyós az argentin, aki nem csak nyerni akart, de voltak elképzelései, hogy mindezt hogyan valósítsa meg. Szeretem az ilyen ellenfeleket, mert jó mérkőzésen tudtam legyőzni!”


A párharc során nem csak azt argentin bokszoló kapott kemény ütéseket, de Szellő Imre is. Ez benne van a bokszban, nem véletlen mondják rá, hogy társasjáték. Amíg tanulok a mérkőzésekből elkövetett hibáimból, márpedig a budapestiből lehet, addig nincs gond. Téves elképzelés, és egy rosszul megválasztott út lenne, ha az én hosszú amatőr és több éves WSB-s rutinom ellenére azt várnám, hogy majd csak a 20. ellenfelem üssön vissza. Két kezdeményező ökölvívó találkozott, ezért természetes, hogy mindketten betaláltunk a budapesti küzdelem során- mondta erről a ceglédi születésű versenyző.


Szellő Imre vízválasztó vonalhoz érkezett, hiszen kilenc megnyert meccsel a háta mögött már „megcélozhat” egy nagy szervezetnél valamilyen regionális címet. Én úgy tudom, hogy már tervben van egy ilyen övért megrendezésre kerülő mérkőzés, de erről Rácz Félix többet tudna mondani. De legyen az a WBO, WBA, a WBC, vagy az IBF, örömmel lépek rá a számomra kijelölt útra.”


Szellő Imre mára a legmagasabban rangsorolt magyar profi ökölvívó, ha a független számítógépes ranglistát vesszük alapul. A cirkálósúlyban 28. helyen tanyázó bokszolónál gyorsabban még soha, senki nem emelkedett ilyen magasra.


Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy kimagasló teljesítményt tudtam nyújtani az eddigi mérkőzéseim alatt, és hiszek benne, hogy leszek én még ennél is magasabbra  taksálva. Ez a ranglistahelyezés nem kizárólag az én érdemem, ez főként a menedzsment munkáját dicséri, ugyanis rekordidő alatt, mindössze 9 meccs után bekerültem a TOP30-ba. Rácz Félix mindig olyan ellenfelet szerződtet, aki ellen nem csak fejlődni tudok, de még magasabbra tudok kerülni a ranglistán. Nem vitás, nagyon komoly háttérmunka zajlik a kulisszák mögött, melynek én csak örülök, hiszen vannak álmaim, melyeket úgy érzem Félixszel közösen meg is tudok majd valósítani.


Szellő Imre a tervek szerint szerepet kap a Felix Promotion decemberi rendezvényén is.


/forrás: felixpromotion.com/