Heti összefoglaló (67.)

Az Újév első heti összefoglalóját olvashatjátok éppen. Ahogy jeleztük, az Ünnepeket mi is főként a pihenésre használtuk fel, így kevesebb friss cikkel találkozhattatok, de hamarosan érkeznek a friss interjúk, szakmai anyagok és hírek a magyar küzdősport világából. Addig is nézzük, hogy miről olvashattatok a héten. Heti összefoglaló az ellenfelem.hu-n!

IMG_0866

Hétfőn a látványos "Ez a kickbox" videó-sorozat negyedik részét nézhettétek meg kora délután, és ezt követte este néhány gondolat a progresszív sparringról, és arról, hogy miként is érdemes felépíteni azt.


Kedden egy kis edzés is belefért már a napba, egy alap gyakorlatsort ismertettünk meg Veletek a "háború köteleivel", a battle ropes-szal. Ezt követte este egy remek videó, ami azt hivatott bemutatni, hogy nem csak a szorítóban, hanem a kötelek mellett is számos ikonikus alak.


Szerdán sorba vettük a legszebb repülő térdeseket 2015-ből. Volt miből válogatni! Pihenést gyanát a boxkesztyűk történetét is átvettük újra, hiszen ez is egy roppant érdekes téma. Este aztán a tavalyi év egyik legnépszerűbb cikkét olvashattátok újra, ami nem más volt, mint az interjúnk a debreceni legendával, Zilai Sándorral.


Csütörtökön, az év utolsó napján megnézhettétek Fedor Emelianenko visszatérő mérkőzését, amit győzelemmel zárt az MMA történetének legnépszerűbb alakja. A legutóbbi Harcosok Klubja gála rövid összefoglalóját is megmutattuk aztán Nektek, ahol szintén látni lehetett nagy pofonokat. Az esti tűzijáték előtt pedig következett néhány szikrázó ütés a ketrecekből, a 10 legvéresebb küzdelmet összefoglalva zártuk az évet!


joe-stevenson-bj-penn


Pénteken stílusosan kezdtük az évet, megvizsgáltuk az alkohol és a sport kapcsolatát, vagyis azt, hogy milyen hatással van a teljesítményünkre a túlzott alkohol fogyasztás. A délutáni kikapcsolódáshoz hoztuk Nektek az új holland kickbox generációt bemutató második videót, ami az elsőhöz hasonlóan nagyon remek videó lett. Este az újévi fogadalmak kapcsán a célkitűzésekről és azok szerepéről tolmácsoltuk Chris Weidmann gondolatait.


Szombaton felelevenítettük újra Chris Eubank és Michael Watson visszavágójának történetét, mely kis híján tragédiával végződött. Az idei év első nagy érdeklődéssel várt mérkőzésével is foglalkoztunk. Ma hajnalban Carlos Condit csapott össze Robbie Lawler-rel az UFC váltósúlyú trónjáért.


Robbie_Lawler-vs-Matt-Brown


Vasárnap megvizsgáltuk, hogy milyen a jó sportfogvédő, hangolódva kicsit a holnap újrainduló edzésekre.


Ez volt tehát a heti összefoglaló, kövessetek minket a következő héten is!


ellenfelem.hu - A harcos közösség