Két súlycsoportban is bajnok lehet Conor McGregor

Conor McGregor



Nagyjából tavaly év vége óta jobbnál jobb gálákkal látja el a UFC az MMA rajongóit. Az ír Conor McGregor sokkoló, 13mp-es győzelme a 10 éve veretlen José Aldo felett nagy rengéshullámokat keltett a világ MMA rajongói körében, de a pehelysúlyú öv után most a könnyűsúlyú trófeát is begyűjtheti az ír.

Természetesen ezzel az UFC 197-re kiírt párosítással még nincs vége, hiszen a rajongók világát szintén feje tetejére állító Holly Holm - aki az addig ugyancsak veretlen Ronda Rousey-t tette el egy jól irányzott, brutális fejrúgással az útból - is ott lesz megvédeni címét.


Visszatérve McGregor sztorijára, amennyiben sikerül megvernie a megállíthatatlanul dominánsnak tűnő Dos Anjos-t, úgy a legendás BJ Penn és az Expendables filmek jóvoltából a pop-kultúrába is áttört Randy Couture után a harmadik lehet, aki két súlycsoport övét tudhatja magáénak.


Sokan haragosak, amiért nem maradt súlycsoportjában és védte meg övét a régóta címmeccsre ácsingozó, komoly ellenfeleken átgázoló Frankie Edgar ellen, de mind az ír, mind a UFC döntött, így Edgarnak továbbra is várnia kell.


A UFC bár eleinte azt akarta, hogy McGregor tegye le az övét, ha fentebbi súlycsoportban akar indulni, azonban az ír kerek perec megmondta, hogy ilyesmi nem áll szándékában. Egy hónap telt el a történtek óta, a gépezet pedig engedett és meghajolni látszik McGregor akarata előtt, aki nagyon okos üzletemberként használja ki nagy dumájával és eredményeivel megszerzett erejét, melyet első sorban a rivaldafény és a jegyeladások számai biztosítanak neki.


Ráadásul nagy esély van rá, hogy jelen szerződésének lejárta után közösen fogja az UFC-vel promótálni gáláit, amolyan Mayweather módjára, melyre soha azelőtt az MMA történetében nem volt még példa. Ez egyrészt további, hatalmas előnyökhöz juttatja, másrészt amúgy sem kevés bevételeinek összegét is megsokszorozza.


Az írnek semmi vesztenivalója az egészen, hiszen, ha nyer, hatalma még tovább növekszik két övével derekán, de veszteség esetén is pehelysúlyú bajnok marad, akire bőven várnak még majd érdekes, komoly meccsek, legyen szó Frankie Edgarról saját súlycsoportjában vagy jól eladható könnyűsúlyú csatákról, mondjuk Anthony Pettis, Cowboy Cerrone vagy Nate Diaz ellenében.


Mindenesetre, ahogy azt Rafael Cordeiro, Dos Anjos edzője elmondta, tanítványa meg aakrja törni McGregor lelkét. Sikerülni fog neki vagy történelmet ír McGregor ismét?


https://www.youtube.com/watch?v=2NbEzHNryjA?feature=oembed&wmode=opaque&rel=0&showinfo=0&modestbranding=0