Kovalev vs Pascal II - A visszavágó

A hétvégén sem maradunk ütős program nélkül, főként az ökölvívás szerelmesei lesznek kiszolgálva, de azt gondoljuk, hogy nem kell ahhoz elvakult rajongónak lenni, hogy egy Kovalev vs Pascal visszavágó a képernyő elé csalogasson valakit.

12321474_502995986538598_68389637082968514_n

Sergey Kovalev és Jean Pascal közös sztorijának első fejezete tavaly március 14-én íródott. Akkor csaptak össze ugyanis először, ahol Pascal húzta a rövidebbet. Kovalev többször is közel járt hozzá, hogy befejezze a mérkőzést, de Pascal végül is a 8. menetig bírta a verést, amikor a bíró szüntette be (szenvedését) a mérkőzést.


Ahogy lenni szokott az ilyen példás verések után, Pascal visszavágót követelt magának, ami elől Kovalev sem hátrált ki. Közben az orosz még "elfogyasztotta" Nadjib Mohammedi-t három menetben tavaly júliusban. (Napra pontosabb 6 évvel azután, hogy a profik közt bemutatkozott)


[youtube https://www.youtube.com/watch?v=VGrKcbXmZ84&w=560&h=315]


Azon az estén, amikor Kovalev Mohammedi-t oktatta az ökölvívás rejtelmeire, a kanadai Jean Pascal Yunieski Gonzales-en lépett át pontozással.


A visszavágóval kapcsolatos első kívánságai közt lehetett, hogy Bernard Hopkins-t ne engedjék be a Bell Centre csarnokába, ugyanis "Az idegen" amolyan mumusként funkcionál a kanadai életében. Eddig kétszer találkoztak a szorítóban, ahol első alkalommal - 2010 decemberében - egy 12 menetes háború végén döntetlennel küldték haza őket a bírók, míg 6 hónap elteltével a visszavágón a szintén 12 menet után a pontozók már Hopkins-t találták jobbnak. Kettőjük történetéhez tartozik még, hogy az öreg volt a szakkommentátor a ring mellett Pascal Kovalev elleni első mérkőzésén is, melynek kimenetelét már ismerjük.


A mai visszavágó helyszíne szintén a kanadai Bell Centre csarnokba lesz, ahol tavaly a első mérkőzésüket is vívták a felek.


Mondani sem kell, hogy a mérkőzést felvezető sajtótájékoztató nem zajlott incidenstől mentesen. Pascal az vágta Kovalev fejéhez, hogy rasszista, mert korábban állítólag sértő megjegyzéseket tett a négerekre. Kovalev edzője - John David Jackson - azzal védte tanítványát, hogy csupán félreértésről van szó, és Kovalav szavait - gyenge angol tudásából kifolyólag - kiforgatták. Majd kölcsönösen mindkét fél verést ígért egymásnak, és folytatódott a rendezvény tovább.


A két versenyző tegnap az ilyenkor szokásos módon a mérlegre áll, az orosz 79,2 kg-t, míg 79,06-ot nyomott. Kerestük, hogy valahol megtekinthető-e hazánkban a mérkőzés, de a cikk megírásának időpontjáig sajnos nem jártunk sikerrel.