Télen is edzőtáboroznak a kempósok

Ismét bebizonyítják a Zen Bu Kan Kempo Magyarország versenyzői, hogy sem hó, sem fagy nem szegheti kedvüket, ha kedvenc sportjuknak szeretnének hódolni. Sokadszorra gyűlnek össze a téli edzőtáborban, Felsőtárkányban!

zbk_teliedzotabor

Immár hagyományosnak mondható téli edzőtáborral indítja az évet a Zen Bu Kan Kempo Magyarország. A jeges „átmozgatásról” a tábor egyik szervezőjét, ifj. Lévai Lászlót kérdeztük.


ellenfelem.hu: - Mik voltak a tapasztalataitok a tavalyi edzőtábor után?


Lévai László: - Jó néhány éve már, hogy édesapámmal, Hanshi Lévai Lászlóval együtt szervezzük meg a téli tábort, és a tapasztalataink pozitívak, hiszen évről-évre egyre többen vesznek részt ezeken a hétvégéken. Tavaly már majdnem hogy megütöttük a 100 fős létszámot, idén se számítunk kevesebbre, bár a helyszín befogadóképessége ennél többet nem is nagyon enged meg. De azt gondolom, ezzel a létszámmal tökéletesen lehet dolgozni, mind a szabadban, mind az edzőteremben. Idén a tervek szerint ketté lesznek bontva a kempókák. Egyrészt a 2016-os versenyidőszakra nagyon hasznos alapozást végeznek itt a táborozók, szakmailag felkészült edzéseket csinálnak végig, konkrétan verseny szituációkkal foglalkozunk, és idegen klubokból is összemérhetik egymással a tudásukat. Másrészt ez egy tökéletes kikapcsolódás a kemény edzések mellett, hiszen a környezet teljesen magával ragadja az embert, főleg télen.


e.: - Lesznek-e újítások az idei táborban a lebonyolítást illetően?


L.L.: - Igyekszünk, minden évre valami újítást beletenni a programba. A mostani táborban Hanshi Lévai László és jómagam mellett Kárászi Balázs is csatlakozik az edzések lebonyolításában. Így egy komplexebb stílusú edzőtábort csinálunk, ahol állóharc és földharc technikákat fognak gyakorolni a táborozók. Az álló küzdelmi szituációkból lesz földre vitel, majd földharc technikákkal befejezik a gyakorlatsorokat. Ezen kívül Hanshi Lévai László a kés elleni önvédelemre is épít majd, ami nem csak azért fontos, mert mindig aktuális téma a mindennapjainkban, hanem azért is, mert így a távolság tartása fontosabbá válik, legyen szó akármilyen fajta küzdelemről.


zbk_teliedzotabor_plakat


e.: - Az edzéseken kívül egyéb foglalkozásokon is részt vesznek majd a táborozók?


L.L.: - A fekete öveseknek, és a barna öveseknek egyaránt, külön program lesz, hogy a versenybírói munkákat tökéletesítsük, Palotás Ferenc Mester segítségével. Illetve Lévai Halász Judit lazító programokat fog végezni esténként, a táborozóknak, a Shiatshu masszázs használatával.


A téli edzőtábort január utolsó hétvégéjén, péntektől vasárnapig rendezik majd meg, a jelentkezési határidő január 20.


Kérdéseiteket feltehetitek a tábor Facebook oldalán ITT.