Canelo vs Khan - meglepetés!

Canelo vs Khan



Jön a Canelo vs Khan! A napokban jelentették be, hogy Saul "Canelo" Alvarez (46-1-1, 32 KO), a 25 éves mexikói csoda a súlyban hozzá "fellépő" Amir Khan ellen igyekszik majd megvédeni övét, május 7-én.

A bejelentés mindenkit meglepetésként ért, hiszen a Golden Boy és Oscar De La Hoya bár hetek óta dolgozott az ügyön, sikeresen tartották azt a bejelentésig titokban. A terv szerint a Canelo vs Khan meccset az áprilisban nyitó, 20000 férőhelyes új T-Mobile Arénában tartják majd, de egyelőre még semmi sem fix.


Nem túlzás azt állítani, hogy 25 évesen, a mexikói Saul "Canelo" Alvarez az ökölvívás világának csúcsára ért. A jelenlegi WBC, Ring magazin és egyenes ági középsúlyú világbajnok nem csak a ringen belül, de a rajongók otthonaiban és szívében is hódított.


Kemény stílusa, válogatatlanul kemény meccsei, személyisége hamar megnyerték a rajongók tömegeit a 2011-ben köztudatba robbanó mexikói számára. Canelo már 2012-13-ban is bizonyított a jegyeladások terén is, azonban Floyd Mayweather elleni mérkőzése 2013 végén minden idők legtöbb bevételt generáló meccseinek listáján a második lett, melyet csak Mayweather Pacquiao elleni találkozója előzött meg.


Az angol Khan a média-figyelem középpontjába akkor került, amikor még az athéni olimpián, 2004-ben ezüstöt szerzett. Rá egy évre profivá vált és rövid idő alatt nemzetközi nevet szerzett magának. Első címét (WBA) Andriy “Kotelya” Kotelnik ellen nyerte, majd sikeresen megvédte azt öt alakalommal, olyan nevek ellen, mint Paul Malignagg vagy épp Marcos Maidana.


Az IBF övét még 2011-ben nyerte el, amikor is az ötödik menetben kiütötte Zab Judah-t. A rá következő, Lamont Peterson elleni meccsét, melyet pontozással elveszett, a mai napig vita övezi. A visszavágó nem történhetett meg, mert Peterson elbukta a meccs előtti dopping-tesztet, aztán Danni Garcia a negyedik menetben megállította találkozásuk alkalmával. Khan azonban összeszedte magát és learatott pár szép győzelmet, újabb címeket is begyűjtve. Megszerezte Luis Collazzo WBC és WBA öveit, majd decemberben megvédte sajátjait a korábban háromszoros világbajnok Devon Alexandertől és Chris Algieritől (2015 májusában).


Canelo November 21-én, Miguel Cotto felett aratott győzelme után felreppentek a pletykák egy lehetséges GGG elleni meccsről is, és bár az szemmel láthatóan nem jött most össze, 2016 őszén még megtörténhet! Meglátjuk!


https://www.youtube.com/watch?v=CUbyHnl3maw?feature=oembed&wmode=opaque&rel=0&showinfo=0&modestbranding=0