Dancsó Zoltán az új kick-box szövetségi kapitány

Dancsó ZoltánÚj kihívások előtt áll Dancsó Zoltán hatszoros világbajnok, négyszeres Európa-bajnok klasszisunk, hiszen röviddel azután, hogy 2015 decemberében visszavonult a versenysporttól, máris kinevezték a magyar kick-light és light-contact válogatott szövetségi kapitányának.

Dancsó "Kicsi" Zoltán, a kick-box magyar és nemzetközi szinten is ismert, elismert alakja nem sokáig bírta a versenysport atmoszférája nélkül: a hétvégén már szövetségi kapitányként irányítja Horvátországban, Karlovacban a magyar kick-box válogatottat az Európa Kupán.


"Decemberben már érkezett felém egy megkeresés, felkérés a Magyar Kick-Box Szövetségtől" - árulta el a 38 esztendős Dancsó Zoltán.


"Nagyon örültem a bizalomnak, de egyben meg is lepődtem. A korábbi szövetségi kapitánnyal, Zrínyi Miklóssal ugyanis nagyon jó munkakapcsolatban álltam, baráti viszonyt ápoltam - sokat segítettünk egymásnak.


A pályafutásom vége felé már szó volt arról, hogy ha abbahagyom a versenysportot, akkor edzőként besegítek neki a válogatott mellett, számítana a segítségemre, építene a tapasztalatomra. Ám - számomra némiképpen váratlanul - úgy döntött, hogy elég volt neki a szövetségi kapitányi posztból, szeretne egy kicsit pihenni. És engem javasolt utódjának.


A szövetség elnöksége január 9-én egyhangú szavazással rám voksolt, a január végén összehívott közgyűlés pedig elfogadta az elnökség döntését. Nagy megtiszteltetés ez számomra.


Kettős feladatom lesz, mert a felnőtt válogatott mellett az utánpótlásvonalat is felügyelem - keresem a jövő bajnokait. Az esztergomi Olasz Attila lesz a segítőm. Régi sportbarátság a miénk, Attilának van versenyzői múltja, klubszinten pedig kiváló edzői eredményekkel rendelkezik.


Nagy lelkesedéssel vágok bele a munkába, szövetségi kapitányként is igyekszem hasonló mentalitással dolgozni, mint versenyzőként. Természetesen a klubedzői munkát nem hagyom abba, a Perfect Change-Metex05 Controll SE versenyzőin továbbra is rajta tartom a szemem. Szombaton és vasárnap például klubunk kilenc sportolója lép tatamira a horvátországi világkupán.


És persze most már a válogatott versenyzőkre is ügyelnem kell" - zárta szavait az új szövetségi kapitány, Dancsó Zoltán.


https://www.youtube.com/watch?v=78WuSaBBLhw

/vaol.hu nyomán/