HK21 – Vidákovics vs Pokorni

Ahogy már többször is figyelmetekbe ajánlottuk, a hétvégén jön a Harcosok Klubja Versenysorozat 21. gálája, az idei Kató Mihály Emlékverseny!

Vidákovics Patrik

Az est felhozatalában – ahogy már megszokhattuk -  több izgalmas ígérkező párosítás is helyet kapott.


A főmérkőzésről, a Mesterek csatája 2. felvonásáról már korábban ejtettünk szót. Erdős József és Hajdu Gábor lép majd ringbe, hogy 5 menetben megvívjon egy muaythai magyar bajnoki övért.


Érdemes azonban egy újabb pillantást vetnünk a párosítások névsorára, hiszen ott találjuk a Vidákovics Patrik vs Pokorni Ádám mérkőzést is, melyre most bővebben is kitérnénk.


Egyik fél sem szorul különösebb bemutatásra azoknak számára, akik kicsit is jártasak a hazai küzdősportban (vagy épp rendszeresen követik honlapunkat). Vidákovics Patrik személyében a hazai küzdősport egyik legnagyobb tehetségét láthatjuk majd szombaton a ringben, aki nemrég a profi ökölvívás színpadán is bemutatkozott.


Nem mondható idegen környezetnek, mivel sok bokszedzésen vettem részt az évek alatt, több ökölvívó edzőnél megfordultam már, valamint a kick-boksz meccseim legtöbbjén inkább a kéztechnikák voltak nagyobb arányban. Csak erre a meccsre külön át kellett hangolni a technikai repertoárt, több lábon mozgással, valamint hogy hosszabb ütéskombinációkat hajtsak végre. Élveztem a meccset, kevésbé volt fárasztó, mint a kézláb, bár azért hiányzott néha egy fejre mért köríves. A meccs jól sikerült, 3. menetben sikerült leütni a lengyel ellenfelet. Köszönet Németh Ottónak, a Dühöngő Bika Küzdősport Klub vezetőjének, a kéztechnikám színvonalának növeléséért. Továbbá nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy sparringolhattam Baranyi Richárddal, aki a félnehézsúlyú profi Magyar Bajnok, valamint a WBF Nemzetközi bajnoka.” – kezdte a beszámolót Patrik


- Sok edzést is tartasz, jut elég idő a saját felkészülésedre?


- Vancsik Nándor Mesteremmel betettük az edzéstervbe azokat a gyakorlatokat, amiket a termembe, el tudok végezni egyedül. Ezekkel az erőnlét, és az állóképesség növelő edzéseket egyénileg meg tudom csinálni. Keddenként Kecskemétre járok Németh Ottó edzéseire, valamint a Bács-Team csoportos, és versenyzői edzésein szoktam részt venni.


- Pokorni Ádám lesz az ellenfeled a Harcosok Klubjában. Milyen mérkőzésre számítasz? Ádám nálad magasabb, készülsz-e ebből esetleg külön, vagy egy számodra nem szokatlan? 


- Sejtettem, hogy egyszer a Pokorni testvérek egyikével össze fogok kerülni. Ádám egy-két súlycsoporttal felettem bunyózik, ennek tudatában edzettem. A Bács-Team versenyzői közt, két versenyző is van –Imre Zsolt, Horváth Ádám-  akik hasonló magasságúak és súlyúak, velük edzettem sokat, és segítették a munkámat.


A mérkőzés másik szereplője, Pokorni Ádám - a Fighting Kempo harcosa -  sem szűkölködik bajnoki címekben. Ádám környezetében szinte mindenki a harcművészettel foglalkozik, így már kiskorától ő is ebben a közegben találtam magát, testvérével – Milánnal – együtt számos nemzetközi és hazai versenyen szerepeltek eredményesen kempo és K-1 szabályrendszerben egyaránt. Ádámnak ez lesz az első mérkőzése a Harcosok Klubjában, és nem mondhatni, hogy egyszerű feladat elé állították volna Patrik személyében.


Mindig örülök egy új megmérettetésnek. Emiatt nem nyomja teher a vállamat inkább ösztönöznek a jó ellenfelek.” – árulta el portálunknak Ádám.


- Miben látod Patrik erősségeit és gyenge pontjait?


- Patrik erősségeinek az állóképességét és a technikásságát emelném főként ki. A gyenge pontjairól néztünk felvételeket és azon leszek hogy a mérkőzés során ezeket kihozzam belőle.


- Kicsit ugorjunk vissza az időben, tavaly Thaiföldön jártatok testvéreddel, és ott több hétig kemény edzésekkel készültetek. Miben sikerült a legtöbbet fejlődni a kint tanultak után?


- A kondícióban sikerült előrelépni ezen kívül a thai technikákban, de K-1 szabályrendszerben ezeket nem alkalmazhatom.


hk21_erdős vs hajdu_2nd_cover


A szombat esti gálán ringbe lép még Géczei Róbert, Kocsány Ádám, Bodnár Andrea, Császár Barbara, ifj. Kurdy István és Treskó Roland is. Helyszín az aTerem Harcművészeti Központ lesz ezúttal is!