Vegyes judós szereplés Párizsban

Pénteken olvashattátok, hogy Párizsban rendezik a riói Olimpia előtti egyik legragosabb judo versenyt a hétvégén, ahol 11 magyar induló küzd az ötkarikás játékok indulási jogáért.

[caption id="attachment_10897" align="aligncenter" width="504"]csernoviczki2016_paris Fotó: IJF[/caption]

Az első közt az olimpiai bronzérmes - és már biztos olimpiai résztvevő-  Csernoviczki Évától és Karakas Hedvigtől és Pupp Rékától vártuk a szép helytállást, ez azonban ezúttal csak  a tatabányai lánynak sikerült. Éva a dobogó 3. helyére állhatott fel, míg Hédi és Réka sajnos 1 nyert és 1 vesztett mérkőzéssel helyezetlenül térhettek haza a francia fővárosból.


Hédihez és Rékához hasonlóan ugyancsak helyezetlenül zárta a hétvégét a 60 kilogrammosok közt Zámbori Bence is.


Vasárnap is volt kiért szorítani. Tatamira lépett Csoknyai László, aki parádésan menetelt, a negyeddöntőben azonban a világbajnok, a grúz Avtandili Csrikisvili már nagy falatnak bizonyult neki. Ezt követően a vigaszágon a francia Julian Kermarrec legyőzése után a szintén világbajnoki aranyérmes dél-koreai Vang Ki Csun egy vazarival oszlatta el a bronzéremről szóló magyar álmokat. Csoknyai az ötödik helyen zárt ezzel.


Tóth Krisztiánnak sem lesz a kedvenc versenye, akit ismét sérülés hátráltatott, így sok babér az ő számára sem termett. Bízzunk benne, hogy Krisztián keze hamarosan 100%-os lesz, és a versenyeken is kamatoztatni tudja az edzésen elvégzett kemény munkát.


Hamar csomagolhatott Cirjenics Miklós is, nála valamivel tovább - a 16 közé - jutott Fogasy Gergő, de ott azonban ő is búcsúzni kényszerült. A nehézsúlyú Bor Barnának is csak egy mérkőzés jutott sajnos.


Két magyar hölgy is volt még a vasárnapi programban, de sem Joó Abigél, sem Gercsák Szabina nem tudta érem közelébe verekedni  magát. Párizsban összességében egy bronzéremmel zárt a magyar csapat. Következik Németország, a düsseldorfi versennyel. Ott ismét lehetőség nyílik bizonyítani és küzdeni az olimpiai kvalifikációért.


 /A judoinfo.hu nyomán/