FFC 23 – Két magyar címmérkőzés Bécsben

Az FFC (Final Fight Championship) az egyik legtöbb magyar harcost foglalkoztató külföldi szervezet, melynek soros gáláján ismét nagy szerep jut a magyar résztvevőkre.

FFC23-1024x576


Szám szerint három versenyzőért szoríthatunk pénteken. A már megszokottnak mondható „triumvirátus”, Halmi Viktor, Sényei László és Borics Ádám képviseli a piros-fehér-zöld színeket. A háromból ketten pedig címmérkőzést is vívnak majd!



Halmi Viktor első címvédésére készül Bécsben

halmiviktor_ring

Viktor első alkalommal tavaly tette volna kockára bajnoki övét, de erről csak azért írhatunk feltételes módban, mert az akkori ellenfele, Ivica Truscek nem tudta hozni a szabályokba foglalt súlyhatárt, így elvesztette a lehetőséget, hogy a címért harcolhasson. A mérkőzést végül ettől függetlenül megrendezték egy köztes súlycsoportban, ami végül Viktor vereségével zárult. Hogy mennyire komoly veszik már ellenfelei a Viktor elleni felkészülést, azt jól jelzi, hogy Truscek erre szakosodott, amerikai elemzőket fogadott fel edzőtáborába, és az ő segítségükkel állították össze ellene a taktikát.


Viktor az eredeti kiírás szerint a horvát Matej Truhan-nal szemben védte volna meg címét, de az ellenfél személye időközben kétszer is változott, és Ahmed Vila kapta végül a kihívó szerepét.



Sényei vs Gluhak másodszor

Senyei_Gluhak

A második magyar vonatkozású címmérkőzést Sényei László vívja majd Ivan Gluhak ellen. A horvátnak nincsenek jó emlékei Laciról, aki a bemutatkozása során egy karfeszítéssel kerekedett felül a - mérkőzésen ugyan domináló – Gluhak-on, akiben azóta is ég a bosszúvágy. A pénteki meccsre egy látványos videóval hangoltak a szervezők:


[youtube https://www.youtube.com/watch?v=BlYeQlVSWFs&w=560&h=315]



Borics Ádám az elitek kapujában

boricshfc10

Borics Ádám teljesítményével nagyon elégedettek voltak az FFC szervezői, így nem volt kérdés, hogy a bécsi gálán ott szerepeljen a neve. Harmadjára léphet ringbe a szervezet égisze alatt, mérlege pedig makulátlan. Mostani ellenfele – hozzá hasonlóan – szintén a szervezet egyik feltörekvő tehetsége, az osztrák színekben induló Manuel Bilic, aki fiatal kora ellenére megfordult már az angol BAMMA szervezet ketrecében is! A kettőjük mérkőzéséből győztesen kikerülő szinte bebiztosítja helyét az elithez vezető úton, és karnyújtásnyira kerülhet a címmérkőzéshez is.


Az est főmérkőzését az osztrákok egyik kedvence, a feltörekvő Philip Schranz vívja majd MMA szabályrendszerben az angol James Brum ellenében. De ringbe lép még az úgyszintén nagy becsben tartott Foad Sadeghi is, aki az egyik legeredményesebb kickboxos a sógoroknál. Sadeghi-nek a pénteki lesz a második meccse 12 napom belül, formája pedig kiválónak mondható. Várhatóan mindkét hazai sztár kiszolgálja majd a közönséget.


Itthonról az alábbi LINKRE kattintva lesz megtekinthető a gála. Szurkoljatok Ti is Halmi Viktornak, Sényei Lacinak és Borics Ádámnak!