A sikerek útján – Bélik Tímea

Rovatunkban ezúttal Bélik Tímea pályafutásával ismertetünk meg benneteket. Egy újabb példát állítva a tény mellé, hogy a kemény munkának és az elszántságnak mindig meg lesz az eredménye.

[caption id="attachment_12050" align="aligncenter" width="504"]Bélik_Tímea_Kovács_Alexandra Fotó: Bakondi Gábor[/caption]

Timi a Fight Night Hungary 4 gálán lépett volna ringbe az előző hétvégén Földvári Judit ellen, a mérkőzést azonban betegség miatt le kellett mondania. De már egészségesen a következő kihívásra koncentrál. Ne szaladjunk azonban ennyire előre, induljunk ezúttal is a kezdetektől.


ellenfelem.hu: - Mesélnél arról – azok kedvéért, akik még kevésbé ismernek-, hogy miként ismerkedtél meg a thai boxszal?


Bélik Tímea: - Kicsit több, mint 2 éve került az életembe a thaibox. Elsősorban önvédelem szempontjából kezdtem el érdeklődni a küzdősportok iránt. Fontos volt számomra, hogy a kéz és lábtechnikák egyaránt tanulhatóak legyenek a választott sportban, és hogy egy éles helyzetben is hatékonyan alkalmazható legyen.


Nyilván nem egyszerű rávenni magát az embernek, hogy egy teljesen új sportot kezdjen el, nekem volt annyi segítségem, hogy egy kedves ismerősöm Orbán Renátó akkoriban thai boxolni járt és levitt engem Tollár László edzésére.


e.: - Minek volt köszönhető, hogy megszeretted ezt a sportot?


B.T.: - Az első edzés után tudtam, hogy ez az, amivel szeretnék foglalkozni. Tetszett az edzés intenzitása, a technikák és a Mesterem személyisége is sokat segített abban, hogy úgy érezzem, itt a helyem.


Bár eleinte nem volt versenyzési szándékom, rendkívül motivált voltam. Szerettem volna minél hamarabb minél több technikát elsajátítani.


Egy idő után már úgy éreztem, hogy egy remek közösséghez is tartozom, így bár sokszor fáradt vagyok, de kikapcsolódásnak élem meg az edzésen eltöltött időt.


e.: - Sokan mesélnek arról, hogy a küzdősport – akár még hobbi szinten való – űzése az élet más területeire is pozitív hatással van. Te hogy vélekedsz erről?


B.T.: - Teljes mértékben egyetértek. Magamon is érzem a hatását. Sokkal nyugodtabban tudok kezelni helyzeteket, ugyanis remek stressz oldó hatása van, ezek mellett fizikailag is formába hoz. Ha a saját példámmal akarok élni, az én testem is teljesen átalakult, sokkal több izom van rajtam, illetve több ismerősöm is rengeteget fogyott a thai boxszal.


Bélik_Tímea_ring

e.: - A thai box mellett végzel-e esetleg más – kiegészítő- edzéseket vagy mozgásformákat is?


B.T.: - Igen, pár hónapja járok Hoang Norbert brazil jiu jitsu edzéseire, illetve heti pár alkalommal aerobik edzéseket is be szoktam iktatni, valamint rendszeresen futok.


e.: - Melyik volt eddig számodra a legemlékezetesebb mérkőzésed?


B.T.: - Mindegyik mérkőzésem emlékezetes volt számomra, de talán a Muay Thai Mánia 4-es tornáján való részvétel volt az egyik legjobb élmény. Ott vívtam az első könyökös meccseimet, és remek ellenfelek ellen küzdhettem illetve mindenki rendkívül kedves volt velem.


e.: -  Van-e olyan versenyző akár itthonról vagy külföldről, akivel szívesen összemérnéd a tudásod a jövőben?


B.T.: - Konkrét személy nincs, de szeretném minél több és minél erősebb ellenfelekkel megmérettetni magam, hiszen ez is a tanulási folyamat része.


e.: - A Fight Night Hungary-n betegség miatt elmaradt a szereplésed. Vannak ezen túl már terveitek a következő időszakra?


B.T.: - Igen, ez nagyon szomorúan érintett, de sajnos nagyon nehezen ment le a lázam, így le kellett mondanunk a mérkőzést.


Még a betegségem előtt április 9-ére elfogadtunk egy meghívást Grazban, Nina Scheucher ellen. Sajnos ez a mérkőzés is kérdésessé vált a betegségem miatt, de ha minden jól megy, ezen a meccsen az erőm nagy részét visszanyerve részt tudok venni, illetve május 22-én a Bajnokok éjszakáján fogok küzdeni a WKF nemzetközi profi övéért, a Morrison's2-ben.


Bajnokok_éjszakája_2



Az előttünk álló hétvégén tehát az osztrákok egyik nagy reménysége ellen lép ringbe Timi, mi mást kívánhatnánk neki, hogy győzelemmel - sérülés nélkül - térjen haza a gála után!