Bellator Kickboxing - új játékos a színtéren

Itt a kickbox világának legújabb szereplője, a Bellator Kickboxing!

Bellator Kickboxing Logo


A gigászi, milliárdokon ülő amerikai cég, a Viacom még 2011-ben szerzett többségi tulajdont a 2008-ban alapított MMA szervezetre, az akkori Bellator Fighting Championships-re.


A globális média óriás elérési számait, bevételeit említeni is fölösleges volna, nem úgy, mint a tényt, hogy szemmel láthatóan elkötelezettségét mutatnak a Bellator szervezet, ill. az MMA, mint sport iránt. A Bellator 2013-ban került Amerikában a tv-be, a Spike csatorna képében, ahol stabilan otthonra talált.


Idén februárban, miután a GLORY kickbox már korábban lekerült a csatornáról, a Bellator gondolt egy nagyot és elindította a Bellator kickboxingot, mellyel a nyugati világ második legnagyobb MMA szervezete immáron a kickbox világába is betette lábát.


Az első gálát nem is olyan régen tartották az olaszországi Torinóban, az Oktagon Kickboxing olasz szervezet közreműködésével. A Bellator igyekezett pár megengedőbb szerződéssel rendelkező vagy éppen más szervezetekről lemorzsolódó húzónevet megszerezni, így felvonultatták a tán évszázad ko-ját produkáló Raymond Daniels-t, a mindig agresszív, mindig nagy csatákat produkáló Melvin Manhoef-ot, a 72kg-os ISKA bajnok Mustapha Haidát, aki a 75kg-os ISKA övért Karim Ghajii-val csapott össze és az észak amerikai muay thai legendát, Kevin Rosst.


Bellator Kickboxing kopromo plakát


Hatalmas meglepetést a show nem hozott, de amennyiben a Viacom ill. a Spike ugyanolyan elhivatottsággal áll hozzá, hosszú távon szép dolog nőhet ki a Bellator Kickbox szárnyából is, ráadásul a tervek között nem egy európai gála ill. kopromóció terve szerepel, így joggal remélhetik európai bunyósok is, hogy beverekedhetik magukat ide, és valódi karrier építésébe foghatnak.


Az első gálán felvonultatott neveken túl a Bellator többek között olyanokat ígér még, mint Joe Schilling, Keri Taylor-Melendez vagy Anastasia Yankova. Néhány gálán vegyesen láthatnak majd a rajongók MMA és kickbox küzdelmeket, a szerződtetett harcosok pedig szabadon próbálhatják ki magukat mind az MMA-ban, mind a kickboxban (ahogy azt Schilling vagy éppen Manhoef). Mivel a Bellator a legendás Wanderlei Silvát is megszerezte, akár még ő is feltűnhet mindkét szabályrendszerben!


A Bellator Kickboxing első gálája csúcsidőben 730 ezer nézőt hozott a szervezetnek, ami egy igen jó szám. Nagyjából a Spike TV ezzel onnan folytatta, ahol a csatornáról távozó (és azóta a UFC Fight Passra átkerülő) GLORY-val abbahagyta. A sport rajongóinak ezek az adatok, számok mindenképp reménykedésre adhatnak okot.


A Bellator Kickboxing torinói gálájának eredményei pedig:

Alexandru Negrea egyhangú pontozással legyőzte Melvin Manhoef-t
Karim Ghajji egyhangú pontozással nyert Mustapha Haida ellen
Raymond Daniels kiütötte Francesco Moricca-t az első menetben
Kevin Ross egyhangúlag nyert Matteo Taccini ellen
Denise Keilhotlz egyhangúlag pontozással legyőzte Veronica Vernocchi-t