Bobby Gunn - A pusztakezes harc királya

Bobby Gunn neve fogalom a pusztakezes harc világában. Nézzük, hogy miért!

Bobby Gunn


A skót és ír felmenőkkel rendelkező, 1973-as születésű Bobby Gunn sikeres amatőr és profi ökölvívói pályafutás után hirtelen, 1993-ban 11 évre hátat fordított a sportnak. A bunyót azonban nem hagyta abba, hiszen az egykori IBA, IBC, WBC cirkálósúlyú bajnok idő közben több mint 60 pusztakezes meccset vívott.


Visszatérésekor Gunn 2004-ben zsinórban négy ellenfelét ütötte ki, 2011-ben pedig egy történelmi jelentőségű meccset vívott. Gunn Richard Stewart elleni összecsapása ugyanis 1889 óta az első szankcionált pusztakezes bokszmeccs volt, Gunn pedig a harmadik menetben kiütötte ellenfelét és megszerezte a nehézsúlyú bajnoki övet, amit négy hónappal később meg is védett.


Gunn tehát 122 év eltelte után az első veretlen pusztakezes bajnok lett, akinek mellesleg jelenleg nagyjából 73-0 a mérlege. A történet azonban itt nem áll meg, hiszen Gunn szeretné, ha a pusztakezes küzdelem bekerülne a köztudatba, újra elfogadottá, sporttá válna. És jó úton halad. Egy 2014-es meccsét az internetet közvetítették, a várt 50000 néző helyett azonban több, mint 1 millióan voltak kíváncsiak a csatára, mely a fizetéseket feldolgozó rendszert is térdre kényszerítette.


Gunn rendkívül kitartó emberként sokáig nem tett le róla, hogy összemérje magát az azóta elhunyt Internet-szenzációból rövid ideig UFC harcosként is feltűnő, később a Bellatorhoz került Kimbo Slice-val, ami egyébként valószínűleg ismét csak rekordokat döntött volna a nézettségi adatok terén.


„A pusztakezes harc olyan, mint a sakk.” - vallja Gunn. „Kesztyűben, bandázzsal olyan erősen üthetlek meg, ahogy csak akarlak és szinte mindegy, hogy hol talállak el. Kesztyű nélkül azonban pontosan kell találnom, különben eltörik a kezem."


https://www.youtube.com/watch?v=IAFeN-rObfc