Bozai vs Tóth II. - A magyar bajnoki címért

A Bozai vs Tóth visszavágónak komoly tétje van, mivel a számítógépes ranglista alapján legmagasabbra taksált honi hivatásos ökölvívó, a cirkálósúlyú Szellő Imre (11 győzelem, 0 vereség) lemondott a másfél éve birtokolt Magyar-bajnoki címéről.

Bozai vs Tóth 2 plakát

A Felix Promotion klasszisa azért döntött így, mivel rövidesen egy jelentős nemzetközi címért lép ring kötelek közé, így a betöltetlenné vált övért a Bozai vs Tóth visszavágó keretében már szombaton megküzdenek. A budapesti Millenáris Teátrumban megrendezésre kerülő élő televíziós bokszgála főmérkőzésén tehát Bozai Gyula és Tóth Tamás csap ismét össze, s a győztes teljes jogú Magyar bajnoknak mondhatja majd magát. Ugyanakkor a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Hivatásos Tagozatának (MÖSZ HT) ügyvezetője, Győryné Tóth Zsuzsanna csak úgy engedélyezte a Bozai vs Tóth címmérkőzést, ha a győztes hat hónapon belül kiáll a szövetség által kijelölt kihívóval.


A szombati bokszgálán Szellő Imre szintén kötelek közé lép, méghozzá a brazil Carlos Ailton Nascimento (12 győzelem, 2 vereség) ellen. A közönség láthatja még a középsúlyú Harcsa Norbertet (3 győzelem, 0 vereség), az ugyanebben a súlyban versenyző, veretlen Pintye Szabolcsot (11 győzelem, 1 döntetlen), a nagypehelysúlyú magyar bajnok Kovács Zoltánt és a fiatal nagyváltósúlyú Berki Ferencet is.  Továbbá hatalmas presztízscsatákra van kilátás, ugyanis – a Bozai vs Tóth visszavágó mellett - megrendezésre kerül a Törteli-Tar, valamint a Kis-Egedi összecsapás is.


/forrás: felixpromotion.com/