Fight Night Hungary 4 - beszámoló

Fight Night Hungary 4! A tegnap esti gálán természetesen mi is ott voltunk!

Fight_Night_Hungary-4-cover


Szerkesztőségünk a gála Rehák Márk - Simon Csanád visszavágó meccsére toppant be. Egy pörgős, parázs csata során Rehák egyhangú győzelemmel sikeresen visszavágott. Máris mentünk tovább, érkezett Szána Patrik és Heffler Márton a kötelek közé.


Agresszív klincs-csata alakult ki, Szána pedig számtalanszor borította, söpörte ellenfelét. Ezt aztán a második menetben is folytatta és aktívan támadta Heffler lábait. Jó időzítéssel egy testrúgással le is küldte. Heffler a harmadikban is a közelharcot erőltette, de rendre a rövidebbet húzta továbbra is.  Gyakorlatilag Szána akkor söpörte, borította szinte, amikor akarta. A menet a sarokban ért véget, ahol Heffler defenzív szerepre kényszerült. Szána egyhangúan nyerte a találkozót.


Következett Jóni Máté és az SFSE harcos, junior magyar bajnok Bódi István összecsapása. Kölcsönösen nagy pofonokkal indult az első menet és hamar komoly klincs csata alakult ki. A srácok még majdnem a ringből is kiestek! Jóni felszerelésén igazítani kellett egy kicsit, aztán ott folytatták, ahol abbahagyták - a menet a földön ért véget, a borításból  azonban Jóni jött ki jobban, aki ráesett Bódira.


A másodikban Jóni láthatóan fáradni kezdett, kissé talán kerülni kezdte a klincset, amit viszont Bódi megérzett, ezért erőteljesebben kezdett törekedni rá, bár itt még talán kicsit rosszabbul jött ki az összekapaszkodásokból.


Jóni felszerelésén a harmadikban is igazítani kellett. Fáradni látszott, míg az edzéseken a jóval nehezebb partnereknek is gyakran gondot okozó Bódi erősen kezdett dominálni. Az egyik klincselés során aztán Bódi lehúzta ellenfele fejét és tökéletes térdest helyezett el állán. A hatás azonnali volt. A Fight Night Hungary 4 gálájának első - ám korántsem utolsó! - kiütésével nyert Bódi István!


Nagy tapsot kapott az akció-dús nehézsúlyú csata is, melyet Nnadi Kristóffal szemben többségi pontozással Breszkó Bence nyert. Az adok-kapokban mindketten hatalmas szívről tettek tanúbizonyságot és szemmel láthatóan nagyon jól érezték magukat, amit a meccs utáni sportszerű, sőt, baráti viselkedés is mutatott. Tán még közös edzéseik is lesznek a fiúknak?


Következett Fülep Dezső és Rózsás Gábor párharca! Hatalmas tempót diktált mindkét versenyző, Rózsás azonban nem egyszer leküldte Fülepet. A közönség végig szurkolt, újult életre kelt. Fülep gyakran került a kötelekhez, ill. a sarokba és még a harmadikban is nagyon érződött Rózsáson, hogy be akarja fejezni. Ekkora tempó mellett a fáradtság nyomait már igen erősen lehetett látni, de a két harcos csak ment előre! A végső gongszó felhangzásakor nem volt kérdéses, hogy a végig agresszívabb, a harmadikban is borogató Rózsás Gábor egyhangúan elviszi a mérkőzést.




[caption id="attachment_12021" align="aligncenter" width="504"]Fight Night Hungary Erdei Zsolt Rehák György Erdei "Madár" Zsolt és Rehák György[/caption]

Orovecz Tamás és Varjasi Viktor csatája 81kg-ban, 3x3 percre volt kiírva, azonban Orovecz fején az intenzív klincselések közben a tapasztaltabb Varjasi fejtetőre mért könyökösei két helyen is szétnyitották a bőrt, a mérkőzésvezető pedig jobbnak látta beszüntetni az összecsapást.


A szünet utáni első meccs - a Szlovén és Magyar Himnusz elhangzása után – ifj. Kurdy István és Radics Róbert összecsapása volt. Radics nagyon agresszívan, de meggondolatlanul támadott. Lehet, hogy Kurdy Géczei elleni meccsét vette alapul, ahol Géczei a nagy nyomással, tempóval komoly sikereket ért el Kurdy ellen, azonban nem figyelt eléggé védelmére az offenzíva közben. Vesztére. A nagy menetelés közepette Kurdy egy hatalmas jobb horoggal leküldte, melyből aztán nem sikerült megfelelően magához térnie, így Szellő Imre bíró leállította a mérkőzést.


Jött a Fight Night Hungary első nemzetközi mérkőzése, melyet 77kg-ban Tóth Csaba és Jure Smole vívott. Az első borítás Tóthé volt és igen hamar komoly klincs csata alakult ki. Igazi adok-kapok volt a menet további része is, de Tóth talán nagyobbakat, tisztábbakat talált. A második is hasonlóképp folytatódott és a menet nagy része klincsben telt. A harmadik menet sokkal kiegyenlítettebb volt, mint az első kettő. Tóth gyakran került a kötelekhez, szorult a sarokba, amit főképp fáradtságának lehetett betudni, de egyhangúan így is megnyerte a meccset.


Ezután Fábián Kristóf érkezett a Fight Night Hungary ringjének piros sarkába, majd pedig ellenfele, Petar Sarac is felállt vele szemben. Többször is a kötelekhez kerültek, és míg fizikailag elég egyenlők voltak az erőviszonyok, technikailag nem. Kristóf többször borította Saracot, majd az egyik térdes után számolni is kellett a szlovénra, akit a menet végén érkező gong aztán megmentett.


Sarac mozgása a másodikra kezdett kissé széthullani, az egyik ütésváltásnál pedig egy test térd után ismét rá kellett számolni. Felállt ugyan és folytatta, de a köteleknél ismét hamar nagy bajba került. Szinte láthattuk lelki szemeink előtt a befejezést, azonban a gong megint a szlovén harcos segítségére sietett.


Az utolsó menetre Kristóf szemmel láthatóan a befejezés szándékával jött ki, Saracra pedig immáron harmadszorra kellett a bírónak számolnia. Kristóf végig dominált, mozgatta, borította szlovén ellenfelét és kifejezetten durva klincset mutatott. Könyökök érkeztek mindenféle szögekből, záporoztak a térdek, ütések, Kristóf pedig egy nagyon egyhangú győzelmet söpört be végül.


Hazai vizekre eveztünk vissza, hiszen jött Bereczki Dominik és Gaál Ádám összecsapása! Dominik rögtön nagyon erős klincs munkába kezdett, és kezdeményezőbb, agresszívabb volt végig, amivel vitte is a menetet.


Gaál a másodikban is belefutott Bereczki több rövid horog-kombinációjába, majd egy mélyre sikerült rúgás lassított a tempón, melynek Bereczki volt az elszenvedője. A ring egyre csúszósabbá vált - Fábián Kristóf után most Bereczki, majd később Gaál is elcsúszott. A második menet egyébként valamivel kiegyensúlyozottabb volt, de hajszállal ezt is Bereczki vitte.


A harmadik elején Gaál ismét esett egyet, viszont alapvetően összeszedettebben tudott dolgozni. Bár Bereczki inkább hátrált ebben a menetben, Gaálnak valahogy nem sikerült meghúznia a ravaszt. A látottaknak megfelelően egyhangúan Bereczki Dominik vitte a találkozót.


Koczfán János és Rok Erste meccse a harmadik szlovén-magyar meccs volt a Fight Night Hungary negyedik gáláján. A 100 kg felettiek küzdelme hatalmas pofonok ígéretével érkezett. Ekkora harcosok esetén az ember várja szinte a megrendítő erejű csapásokat, a drámát, a kiütést.


A dráma pedig nem is maradt el. A viking kinézetű Erste meggondolatlanul beleszaladt pár megrendítő erejű ütésbe, de észbe kapva klincsbe kapaszkodott. Némi sikerek után azonban - melyeket lábrúgásokkal ért el - Koczfán egy óvatlan pillanatban, egy kimért bal horoggal kiütötte. Erste felkelt ugyan, de edzője, hogy elkerüljék a nagyobb bajt, bedobta a törülközőt.




[caption id="attachment_12022" align="aligncenter" width="504"]Fight Night Hungary Birics Tamás és Lukas Mandinec Birics Tamás (pirosban) és Lukas Mandinec[/caption]

Jött Birics Tamás és a szlovák Lukáš „Mando” Mandinec csatája! Az elsőben Mandinec tisztábbakat talált, bár Birics teep-je elég jól működött, a másodikra pedig egy jó kis adok-kapok alakult ki. Ezt már, ha nem is sokkal, de Birics vitte. A harmadikra aztán pontosabb, taktikusabb, összeszedettebb kezdett lenni, és szépeket talált, majd egy tolóval le is ültette ellenfelét. Az egyik ütésváltás során aztán Birics egy olyan sebet nyitott ellenfele homlokán könyökével, ami miatt az orvosok leállították a mérkőzést. Birics Tamás TKO győzelmet aratott!


A Fight Night Hungary negyedik etapjának utolsó csatájaként érkezett Mirko Vorkapic, aki a ReGym-et képviselő thai Pyiapong Taweemuang-val csapott össze. A thai ereje a technikák mögött azonnal nyilvánvaló volt, amint az is, hogy Vorkapic tart tőle. Ez érthető is volt, hiszen ahol talált, ott a szlovénen azonnal vérvörös foltok jelentek meg.


A másodikra összeszedve magát aztán Vorkapic jött ki erőszakosabban. A technikák mögötti nagy erő ára, hogy a sebességből áldozni kell, Vorkapic pedig el is kapott sok rúgást, kezeivel pedig jobban dolgozott, a sarokba szorítva több teep-et is elhelyezett a thai állán. Belelendülve a menetbe Vorkapic sokkal kevésbé tartott már ellenfelétől, mint az elején, többet talált, változatosabb volt, gyakran terelte a kötelekhez vagy a sarokba a thai-t és vitte is a menetet.


A harmadikra Pyiapong Taweemuang még kiszámíthatóbbá vált. Nagyon vezető láb nehéz volt, a tény pedig, hogy Vorkapic kezei jobbak, számára is nyilvánvalóvá vált - egy-egy ütés után szinte ugrott a klincsért. Érthető volt, hiszen alapvetően itt volt a legtöbb sikere, a harmadikban pedig többször oda is vágta a szlovént. A vérvörös hátú Vorkapic végül alulmaradt, megosztott pontozással nyert Pyiapong Taweemuang.


A Fight Night Hungary 4 kapcsán tehát elmondhatjuk, hogy ismét egy nagyszerű, telt házas gálán vagyunk túl és érdeklődéssel várjuk a következőt! Gratulálunk a szervezőknek és a sportolóknak, valamint természetesen felkészítő edzőiknek és a csapatoknak is!