Harcosok mozija - Az ököl legendája

Az ököl legendája! Újabb film a Harcosok mozija rovatunk ajánlójában!

Az ököl legendája


Egész héten edzettél, esetleg egy versenyen is túl vagy? Lefáradtál és inkább csak kikapcsolódnál, átengedve a terepet másoknak a pofonok kiosztása terén? Rovatunk pontosan ebben próbál segíteni nektek!


A The Return of Chen Zhen (2010) egy kínai harcművészeti akciódráma, melyet Andrew Lau rendezett, a főszerepben pedig a filmjeiben megszokott sztár, Donnie Yen látható.


A film az 1995-ös Fist of Fury tévésorozat folytatása, melyben Donnie ugyanazt a szerepet játssza (Chen Zhen), mint ami az 1972-es Fist of Furyben (Tomboló ököl) Bruce Leet híressé tette. Szintén ezt a karaktert játszotta később Jet Li is a Fist of Legend c. (egyik legjobb) filmjében.


A film egy franciaországi háborús ütközettel indul. Innen tér haza, a korábban mesterét megbosszuló, és halottanak hitt Chen Zhen, aki közben egy elesett bajtársának az identitását is felveszi, hogy még kevésbé ismerjenek rá, és így lesz egy helyi üzletember ismerőse.


Később aztán politikai és személyes okokból is kiéleződik a viszony a kínaiak, Chen és a japánok közt, gyilkolás, dráma, bajtársiasság, árulók stb., a történet nem túl bonyolult, de azért izgalmas. Meg nagyon jó a látvány, a hangulat, a zene, a korabeli díszletek, stílus. Persze, egy nő is feltűnik a színen...


Az akciójelenetek pazarok, és nem csak a bunyók. Végig látványos, drámai, intenzív az egész, vannak lövöldözések, robbantások meg sok ökölharc. Ideális lehet kikapcsolódni.


A film részletes ajánlóját, mint mindig, a Keleti Szél oldalon olvashatjátok!


https://www.youtube.com/watch?v=8AARG8e8wNM