Roger Gracie MMA világbajnok lehet

Roger Gracie ismét akcióban! Ezúttal a One félnehézsúlyú övéért száll harcba!

Roger Gracie


Újabb bjj szupersztárból válhat hamarosan egy nagy MMA szervezetnél világbajnok! Rafael Lovato Jr után a portálunk által korábban meginterjúvolt tízszeres világbajnok Roger Gracie kap hasonló lehetőséget! Gracie Ázsia legnagyobb promóciójánál, a ONE Championshipnél május 6-án, a One Championship 41 gálán csap majd össze Michal Pasternakkal a félnehézsúlyú övért.


Roger Gracie a mára megszűnt Strikeforce nevű amerikai MMA szervezetben kezdte mára 10 éves MMA pályafutását, majd mivel a szervezetet a UFC megvette, hozzájuk került. Sajnos egy nem jól sikerült bemutatkozó meccs után a UFC úgy döntött nem hosszabítja meg Roger szerződését. Egy ideig pletykák repkedtek, hogy a második legnagyobb szervezet, a Bellator MMA érdekelt lehet, azonban Roger végül az ázsiai piacot uraló, robbanásszerűen növekvő szervezetnél, a One-nál kötött ki.


A jelenleg 7-2 mérleggel bíró, korábban tehát a Strikeforce-ot és a UFC-t is megjáró Gracie utoljára James McSweeney-t tette el az útjából, most pedig a 11-0-ás mérlegű lengyel fenegyerekkel kell eldönteniük kié is legyen az öv. Roger Gracie másodjára tűnik fel a One ketrecében, miután bemutatkozásakor a 3. menetben TKO győzelmet aratott az angol James McSweeney felett.


Pályája során Roger eddig olyan nevek felett aratott győzelmet, mint Keith Jardine, Anthony Smith, az azóta elhunyt Kevin Randleman vagy Trevor Prangley. Saját és rajongói reményei szerint ehhez a listához adja majd hozzá az eddig veretlen Pasternakot is, az MMA bajnoki övet pedig számtalan meglévő bjj trófeája mellé.