Újabb rekord születhet a 29. Budapest-kupán

Szombaton és vasárnap kerül megrendezésre a 29. Budapest-kupa nemzetközi verseny, amelynek helyszínét – a tavalyi évhez hasonlóan – az UTE Jégcsarnoka szolgáltatja. A küzdelmek hat darab 7×7 méteres küzdőfelületen zajlanak majd.

junior_judo

A program az elmúlt éveknek megfelelően alakul: április 30-án, szombaton az U18-as és az U13-as korcsoport képviselői lépnek tatamira. A Budapest-kupa az ifjúságiak számára egyben válogató verseny is lesz a soron következő Európa-bajnokságra, valamint az EYOF-ra. Május 1-én, vasárnap az U11-es korcsoport, majd az U15-ös kategória kerül sorra, a serdülők a győri Európa-kupán való indulásért harcolnak.


A szervezők a verseny után, hétfőn és kedden (május 2-án és 3-án) nemzetközi edzőtábort tartanak tizenhét ország részvételével.


2015-ben rekordokat döntött a régió egyik legjelentősebb utánpótlásversenye. A 28. Budapest-kupán a négy korcsoport (U18, U15, U13, U11) részére kiírt viadalon tizennyolc ország 1241 judósa lépett tatamira. Az első napon 637, a másodikon 604 judoka szerepelt. A legnépesebb küldöttség Csehországból érkezett, 217 fővel, de a lengyel (179 fő) és szlovák (115 fő) csapatok létszáma is jóval meghaladta a korábbiakat. Összesen 672 külföldi judós adott számot tudásáról, amely kétszáz fővel volt több, mint egy esztendővel korábban.


Vajon idén sikerül a tavalyi számokat is felülmúlni?
A verseny programja ITT tekinthető meg.

/forrás: judoinfo.hu/