Ütközet után - Molnár Benjámin

A hétvégén Cegléden megrendezett WMMAA Amatőr MMA Magyar Bajnokság egyik nyertese Molnár Benjámin volt, akinek célja nem is lehet más, mint a kijutás az Európa-bajnokságra!

[caption id="attachment_12241" align="aligncenter" width="504"]Molnár_Benjamin_Cegled Fotó: WMMAA Hungary[/caption]

 


Molnár Benjámin utoljára a Borics Ádám elleni zalaegerszegi visszavágó kapcsán szerepelt honlapunkon. Legutóbb néhány hete a budapesti Luta Livre szemináriumon futottunk vele össze, ahol elárulta, hogy a WMMAA Magyar bajnokságra készülnek épp csapatával, a Budapest Top Team-mel, amit aztán a hétvégén meg is nyert súlycsoportjában. Ennek okán beszélgettünk vele.


 


ellenfelem.hu: - Megnyerted súlycsoportodban a hétvégi WMMAA Amatőr MMA Magyar Bajnokság 1. fordulóját. Milyen volt belülről a verseny?


 Molnár Benjámin: - Sajnos igencsak csökkentett üzemmódban voltam, mert vasárnaptól szerdáig egy vírus miatt semmit nem tudtam enni, nagyon le voltam gyengülve, de mindenképp el akartam indulni a versenyen. Tulajdonképpen a taktika is eszerint volt felépítve, végig dominálni es ha van alkalom be kell fejezni.


 e.: - A Borics Ádám elleni visszavágó óta nem hallottunk rólad. Mi történt azóta Veled? Ha jól tudom, sérüléssel is bajlódtál.


 M.B.: -  Igen, az Ádám elleni meccsen összejött egy jelentős csuklósérülés, amit egészen februárig próbáltunk helyrerakni, de nem lett jobb, és ezért meccset se tudtam vállalni. Aztán februárban elmentem MRI vizsgálatra, ahol megállapították hogy el volt törve. Két választásom volt, műtét vagy egy hónap kényszerpihenő. Hát én az utóbbit választottam, amit most sikerült beütemezni.


e.: - Már jó ideje tagja vagy a Budapest Top Team-nek. Hogyan értékelnéd az eddigi közösen elvégzett munkát? Hol érzed a legnagyobb fejlődést?


 M.B.: - Én úgy látom, hogy annak akinek megvannak az alapjai, MMA-ban fejlődni leginkább sparringal lehet, amit szerencsére a Budapest top Team-nél is hasonlóan gondolnak, és így építik fel az edzéseket is. A fejlődést, azt hogy igazán szakmai munkát végzünk, szerintem úgy összességében lehet észrevenni rajtam, amit ezúton is köszönök Peszlen Ferencnek és Nagy Barnának! De a fejlődést nem csak nekik köszönhetem hiszen a zalaegerszegi felkészülésem során a következő csapatok is segítik a munkámat, amit szintén nagyon köszönök: Zalaegerszegi Birkózó SE., Zalaegerszegi Brazil Jiu Jitsu Klub, Elite Fit.


BP_Top_Team_WMMAA_Cegled


e.: - Te is ott voltál a Budapesten rendezett három napos Luta Livre szemináriumon. Milyen tapasztalatokkal gazdagodtál? Mit sikerült beépítened a saját „repertoárodba”?


 M.B.: - Számomra rendkívül érdekes volt az a pár nap. Nem hallottam még erről az ágazatról, de egyből megtetszett. Egy kicsit más szemszögből közelítik meg a dolgokat, ami a birkózó múltamhoz közelebb áll es jól tudom hasznosítani. Az meg hogy mi került a repertoáromba, remelem hamarosan megmutathatom! ;)


e.: - Hogy tovább? Vannak-e már terveid az elkövetkezendő időszakra?


 M.B.: - Ahogy említettem, most egy kis kényszerpihenő következik, de utána egyből jön a kemény munka, hiszen idén a legfőbb cél kijutni Oroszországba, és egy szép eredménnyel hazatérni a WMMAA EB-ről!


e.: - Köszönjük, és mielőbbi gyógyulást kívánunk a sérülésedből! 


A Budapest Top Team-től Peszlen Ferencet kértük meg, hogy értékelje a szombati verseny látottakat, kitérve természetesen Molnár Benjámin teljesítményére is. 


"Abszolút pozitívan értékelném az egész versenyt, döntőt vívott mindhárom indulónk. Molnár Benji biztonsági taktikával, úgy érzem gond nélkül hozta le mindkét mérkőzését, Suhajda Zoltán miatt keserű a szánk íze, és bár nem tudta önmagát hozni, így is legalább extra menetet vártunk Turai Zoltán ellen. A visszavágón, június 5-én Gyulán be szeretnénk biztosítani az Ő Európa-bajnoki szereplését is. -71kg-ban pedig Etelaky Lajos új súlycsoportjában megállíthatatlanak bizonyult a rutinos Miczura Róbert ellen, majd a döntőben parádés mérkőzésen múlta felül Bozsányi Andort. Izgatottan, motiváltan várjuk a gyulai megmérettetést, ahova már a BTT teljes mezőnyét felsorakoztatjuk, hogy tovább öregbítsük Magyarország hírnevét az MMA világában. Nem titkolt célunk éremmel hazatérni Oroszországból, ami több sportdiplomáciai kapu megnyílását jelentheti sportolóink számára a jövőben! Külön köszönetet szeretnénk mondani Lacza Ádámnak ,aki morális és anyagi segítséget nyújt a mindenkori válogatottnak és Magyarország profi harcosainak is, a még nagyobb sikerek eléréséhez vezető úton."