WMMAA - Túl az első válogatón

Szombaton rendezték a WMMAA Amatőr MMA Magyar Bajnokság első fordulóját Cegléden. A válogató versenyen az oroszországi Európa-bajnokság és a kínai világbajnokság jegyében léptek szorítók közé a sportolók.

WMMAA Amatőr MMA Magyar Bajnokság

A 2016. évi WMMAA Amatőr MMA Magyar Bajnokság eredményei alapján alakul ki majd a magyar válogatott kerete. A keret tagjai alkotta nemzeti csapat fog részt venni a szeptemberi, szentpétervári kontinenstornán, továbbá a novemberi, Makaón tartandó világbajnokságon. Ezen versenyekre való kijutás szemmel láthatóan nagy motivációt adott a hétvégi torna indulóinak, mert egytől egyig mindenki elszántan, komolyan küzdve tört sikerre!


A meghirdetett súlycsoportok közül kiemelendő a Kombat Kempo Karate BVSC-s Okos Péter Pál győzelme, aki a 84 kg-os kategória döntőjében a szegedi SZTE EHÖK-ös Zsótér Csaba ellen tudott nyerni. A 70,3 kg-os súlycsoportban pedig technikai KO-val nyert a második menetben Etelaky Lajos (Budapest Top Team) Bozsányi Andor (Idei Fight Team) ellen. Rajtuk kívül 61,2 kg-ban Molnár Benjámin (Budapest Top Team), Turai Zoltán (Pitbull Team Soroksár) karját pedig a 65,8 kg-os kategória győzteseként emelték a magasba Cegléden.


A WMMAA Amatőr MMA Magyar Bajnokság két fordulójára kerül még sor az Európa-bajnokság előtt. A három selejtező összeredményei határozzák meg majd, hogy a világszövetség által megadott súlycsoportokban mely sportolók képviselhetik hazánkat az év második felének két kiemelkedő világversenyén.


/forrás: pecsu.hu/