Junior birkózó VB - 2. nap, 2. bronzérem

A kötöttfogású junior Világbajnokságon 42 ország, 197 birkózója állt rajthoz, a magyar csapat két bronzéremmel zárta a szakág küzdelmeit.

almasi_ferenc

Az első napon Lévai Zoltán állhatott a dobogó harmadik fokára, míg tegnap Almási Ferenc szerezte meg a második bronzérmünket.


Almási Ferenc a nap végén feltette a pontot az “i”-re a junior-világbajnokság második kötöttfogású versenynapján. A 120 kilogrammosok küzdelmei során Feri két villámgyors győzelmet követően (kínait és üzbéget győzött le) már az elődöntőben volt, ahol a címvédő grúz Pataridzével már nem bírt, technikai tussal kikapott. Az iráni elleni bronzmérkőzésre azonban bőven volt ideje pihenni a csepeliek válogatottjának, meg is tudott újulni, bár 4-0-s hátrányba került a bronzcsata első percében, azonban nem adta fel, remek dobásokat követően fordítani tudott és 8-4-re megnyerte pályafutása első világbajnoki érmét.


A nap további két versenyzője közül a 66 kilogrammos Balatoni Bence fehéroroszt vert meg a selejtezőben, a folytatásban azonban a kínaitól az utolsó másodpercekben kapott ki, akit a negyeddöntőben az iráni megvert, ezzel Bence búcsúzott. Szintén kiesett a versenyből a tavalyi évben Világ- és Európa-bajnoki bronzérmet szerző 84 kilogrammos Papp Bertalan, miután bolgár kadet Európa-bajnok és ifi olimpiai ezüstérmes vetélytársa 12-3-ra megverte őt, és a későbbiekben nem jutott döntőbe legyőzője sem.


A kötöttfogásúak világbajnoki mérkőzéseit a megszokott program szerint a hölgyek összecsapásai követi Franciaországban. Magyarország a csütörtöki és a pénteki versenynapon is két-két birkózóval szerepel a női világbajnokságon. A 44 kilós Réczi Bianka és az 59 kilós Vilhelm Viktória már sikeresen bemérlegelt, valamint a sorsolásuk is elkészült. Bianka fehérorosszal, Viktória amerikaival nyolcaddöntőzhet majd.



A magyar versenyzők mérkőzései:

Nyolcaddöntők:
44 kg: Réczi Bianka - Ina Rojik (fehérorosz)
59 kg: Vilhelm Viktória - Kayla Colleen Miracle (amerikai)


A mérkőzések ezúttal is délelőtt 10 órától kezdődnek majd meg!


/A birkozoszov.hu cikke módosítva/