A sikerek útján - Ritter Pál

Ritter Pál több hazai kickbox, thaibox gálán, meccsen feltűnt már. A fiatal sportolóval, rovatunktól megszokottan a kezdetekről, versenyzésről és a küzdősport nyújtotta pluszról beszélgettünk.

Ritter Pál lead


Sikerek útján sorozatunkkal szerencsére nem sok nehézségünk akad "alapanyag" tekintetében. Kis hazánk szerencsére tovább is bőven el van látva tehetséges, motivált fiatal sportolókkal, akik akarnak és tudnak is fejlődni, eredményeket elérni. Csapataik, edzőik segítségével pedig fokozatos növekvő pályán egyre többet hoznak ki magukból. Ilyen a Kurdy István kezei alatt csiszolódó, jelenleg egyetemi tanulmányait folytató, Prágában a 2016-os Maximus Világkupa győztese, Ritter Pál is.


ellenfelem.hu: - Mikor és hogy kerültél kapcsolatba a küzdősportokkal?


Ritter Pál: - Üdvözlök mindenkit. Körülbelül 5-6 éve ismerkedtem meg a thai boxszal németországi kint létem alatt. Egy akkori barátommal látogattunk le a legközelebbi terembe, mert vonzott minket a küzdősport és ki akartunk próbálni valami újat.


e: - Láthattunk már k-1 és muay thai szabályrendszerben is harcolni, így valahol adja magát a kérdés - melyik áll hozzád közelebb és miért?


RP: - Alapvetően thai box klub vagyunk, de sok rendezvényt szerveznek K1-ben, ezért kénytelenek vagyunk alkalmazkodni. A thai box kultúrája és sokszínűsége egyedülálló, de megszerettem a klincs nélküli k-1 küzdelmeket is.


Kurdy István, Ritter Pál


e: - Beszélnél egy kicsit a csapatodról, edződről nekünk?


RP: - Edzőmmel, Kurdy Istvánnal már körülbelül 4 éve dolgozunk együtt, ezalatt sok közös élményben volt részünk. Az elmúlt 2 év, ami már eseménydúsabb volt. Az ország különböző területeire járunk versenyezni és olykor külföldre is kijutunk. A csapat hangulata egyedülálló. Jó páran végig kísérik utamat, segítik a felkészülésemet és kilátogatnak a versenyekre. ifj. Kurdy Istvánnal való barátságunk pedig az edzőtermi falakon kívül is megállja a helyét.


e: - Mikor kezdtél versenyezni Kurdy Thai Box színeiben?


RP: - Az első meccsem olyan 2013-ban volt. Az elején nem történt minden zökkenőmentesen, de a kezdeti nehézségeket leküzdve most már jól haladunk kitűzött céljaink felé.


e: - Rögtön az elején tudtad, hogy ez az utad, hogy versenyezni akarsz?


RP: -Igen. Láttam videókat, és tudtam, hogy egyszer én is ringben szeretnék állni. Az elején még, szülői aggodalomból kifolyólag, édesanyám nemigen támogatta a versenyzést, de időközben megbékélt vele.


e: - Melyik győzelemre, eredményedre vagy eddig a legbüszkébb és miért?


RP: - Sok győzelmemre büszke vagyok. Talán a prágai világkupa az, ami örök élmény marad számomra. Ez volt az első közös külföldi utunk, és remekül éreztük magunkat!




[caption id="attachment_14588" align="aligncenter" width="504"]Ritter Pál, Kurdy István Kurdy István mesterrel[/caption]

e: - Zsinórban a hetedik meccsed nyerted meg nemrégiben. Mesélnél kicsit a legutóbbiról, Horváth Tamás ellen ill. az MTM gálával kapcsolatos tapasztalataidról?


RP: - Bár győztem, mégsem voltunk teljesen megelégedve eredményemmel, többet is tudtam volna nyújtani. Talán közre játszik, hogy előző héten lebetegedtem. A Muay Thai Mania egy remek rendezvény, nem lehet panasz semmire.


e: - Ki vagy kik voltak Rád a legnagyobb hatással, kik a kedvenc harcosaid?


RP: - A legnagyobb hatással a mesterem van rám, de természetesen nagy figyelemmel követem mind a hazai, mind a nemzetközi mezőnyt, amatőröket és profikat egyaránt.


e: - Mit adott Neked, ill. mi az, amire megtanított a sport?


RP: - Kitartóvá tett a ringben és a ringen kívüli életben is, talán ez a legfontosabb. De számos szép élményt, emléket, közösen kiharcolt eredményt tudok társítani a sporthoz.


e: - Mikor és hol láthatunk téged legközelebb akcióban?


RP: - Legközelebb október 8.-án Ausztriában fogok küzdeni a Warriors Destiny 3 eseményen. Utána is sűrű programunk lesz, de lehet, hogy az egyetemi vizsgaidőszakban kicsit vissza is kell majd fogni az edzésből.


Köszönjük az interjút és további sok sikert kívánunk! Reméljük hamarosan ismét beszámolhatunk majd egy újabb meccsedről, győzelmedről!




[caption id="attachment_14582" align="aligncenter" width="504"]Ritter Pál Warrior's Destiny A Warrior's Destiny gála plakátja, ahol Ritter Pál mellett ifj. Kurdy István is látható lesz![/caption]

Save