Amerikában meccsel Bozai Gyula

A Felix Promotion cirkálósúlyú versenyzője, Bozai Gyula szeptember 17-én bemutatkozik az Egyesült Államokban, méghozzá a búcsúmeccsére készülő, nagyhírű Brian Minto ellen.

bozai_vs_toth


A 41 éves Brian Minto (41 győzelem, 11 vereség) noha soha nem volt világbajnok, neve mindig is jól csengett az ökölvívásért rajongók között, hiszen másfél évtizedes hivatásos karrierje során számtalan izgalmas küzdelmet mutatott be, több jelentős címet begyűjtve.


Az amerikai versenyző tavaly tavasszal még beverekedte magát egy nyolcas cirkálósúlyú torna döntőjébe, ám ott szoros küzdelemben (extra menet után) pontozásos vereséget szenvedett, majd azt követően kétszer is viszonylag gyors idő előtti kudarc érte, így nem véletlen, hogy a visszavonulás mellett döntött. Az sem véletlen, hogy a szülővárosában, a Pennsylvania állambeli Butler-ben megrendezésre kerülő küzdelemben az a Bozai Gyula lesz a „partnere”, aki Mintóhoz hasonlóan különleges helyet érdemelt ki a bokszrajongók szívében, hiszen a magyar kedvenc is mindig igyekszik tűzbe hozni szorítót.


A két bunyós stílusa és felépítése mellett van még egy fontos hasonlóság a szeptember 17-én ringbe lépők között; mindketten más sportágból érkeztek a szorítók világába. Bozai labdarúgó családban nőtt fel, és az ökölvívás egy ideig csak kiegészítő sportként volt jelen az életében, míg a Minto-familia a foci amerikai változatában volt érdekelt, így Brian a középiskolában, majd az egyetemen is tojáslabdás csapatokban játszott.


„Hatalmas verekedés, pokoli küzdelem lesz, ez nem kétséges.” - fogalmazott a párharccal kapcsolatban Bozai.


„Köszönöm Rácz Félixnek a lehetőséget, nagy kiugrási lehetőség számomra az Egyesült Államokban egy főmérkőzésen kötelek közé lépni. Tisztelem az ellenfelemet, ami a sportemberi nagyságának szól, azonban a ringben nincs tisztelet, és azért utazok el a világ másik felére, hogy legyőzzem Brian Mintót.”


/forrás: Felix Promotion/