Etelaky Lajos Münchenben nyert MMA bajnoki övet!

A Budapest Top Team versenyzője, Etelaky Lajos Münchenben, Mohamed Trabelsi ellen elhódította az Aggrelin MMA szervezet 70,3kg-os bajnoki címét! Gratulálunk!

Etelaky Lajos


Következzenek Etelaky Lajos szavai! "Felkészülésben mindent megtettünk, amit meg lehetett. Ettől több, minőségibb munkát nem tudtunk volna elvégezni. Az Olsztyn-i edzőtábor tökéletes volt arra, hogy ráhangolódjak erre a címmeccsre.


A taktika tökéletesen működött - amit Barna és Feri rám szabott, végig is tudtam vinni. Szeretném megköszönni Nagy Barnának, a birkózó edzőmnek a rengeteg munkát, amit belém fektetett, Peszlen Ferinek, hogy "mindig tudja mi a következő lépés", Csámpár Jánosnak a kora reggeli, Keszler Dávidnak pedig a délutáni és hétvégi bjj edzéseket, valamint az összes edzőpartneremnek, mert nélkülük sem ment volna."


Peszlen Ferenc edző gondolatai a gála, a felkészülés és egyebek kapcsán:


- A Közönség és az egész gála hangulata óriási volt! A visszatöltés nagyon jól sikerült - változtattunk a Ch (szénhidrát) adagoláson, mert legutóbb Kétegyházán, Münczberg Gergő ellen még túl is töltöttünk (túl nagy súllyal érkezett Lajos a ketrecbe) és az agilitásból itt, ezen a meccsen végképp nem akartunk veszíteni.


Trabelsi nagyon rutinos volt. Többször megpróbálta eljátszani, hogy meg van ütve, hogy Lajos neki rontson és tudjon kontrázni. Lajos azonban végig nagyon fegyelmezetten tartotta magát a taktikához, rendkívül jól reagált az instrukciókra és higgadt, fegyelmezett munkával juttatta érvényre akaratát.


A taktika a meccsre a kollégámtól, Nagy Barnától tanult "fal-játék", ami egy MMA-specifikus birkózó munkára épült, a ketrec adottságait kihasználva. Ez adta az egész munka gerincét. A magam része pedig annyi volt, hogy taktikailag begyakoroljuk, hogyan tudjuk a falhoz terelni anélkül, hogy felesleges kockázatot vállaljunk, ami az eredményt figyelembe véve, azt hiszem rendben is volt!