Heti összefoglaló (104.)

Lassan minden sportágban megindulnak a versenyek és a gálák. A héten egy új rovatunk is bemutatkozott, és egy csapattal bővült honlapunk bázisa. Röviden így foglalható össze a hét. Nézzük bővebben! Heti összefoglaló az ellenfelem.hu-n!

IMG_0866

Hétfőn a junior judo Európa-bajnokság magyar eredményeit összegeztük. Egy új rovatunk is indult ezen a napon, Kerekasztal néven. Egy adott témában kérjük ki több magyar sportoló vagy edző véleményét. Az első részben a "Nők a küzdősportban" témakörről olvashattok.


Kedden a kickboxos versenynaptárat lapoztuk fel. Mozgalmas ősz elé néz ez a sportág is. Szeptember 24-én három verseny is lesz egy napon. Csapatbemutató rovatunk is új résszel bővült, benne a Központi Budo Akadémiával. Este beszámoltunk róla, hogy Habash Antoine újra Kínába indul! (Az mérkőzés kimeneteléről lentebb olvashattok.)


habash_antoine_kina-hun-e


Szerdán az ACB 7. gála eredményeiről cikkeztünk, ahol Imre Zsolt is megmérettette magát. Szakmai cikkel sem maradtunk adósotok ezen a héten sem. A kéz és lábmunka fejlesztésére alkalmas egyszerű drilleket mutattunk Nektek.


Csütörtökön a bokszhoz szükséges felszerelések listáját néztük át. Tippeket adva azoknak, akik esetleg most kezdenek bele a sportolába. Beharangoztuk a Harcosok klubja 24. gáláját is, amelyre október 24-én kerül majd, a helyszín a BSK!


Pénteken adtunk róla hírt, hogy 14 magyar judós lép szőnyegre a hétvégén Zágrábban a World Judo Tour aktuális állomásán. A nap híre, hogy Habash Antoine ismét nyert, és kínai mérlegét ezzel 3-0-ra szépítette! Egyhangú pontozással, óriási csatában megszerezte az EML 63 kg-os K1 világbajnoki övét! A legendás meccsek közül ezúttal a CroCop vs Nogueira összecsapást vettük elő. A két legenda ereje teljében feszült egymásnak, a rajongók pedig nem csalódtak!


crocop_vs_nogueira


Szombaton újból megvizsgáltuk a koffein és a küzdősport kapcsolatát. Mint a legtöbb esetben, így a koffeinnél is a mérték a legfontosabb. Ezen a napon a WAKO K1 Európa kupán Prágában a ReGym versenyzői, Szána Patrik aranyat, Sipos Lilla és Adamik Ádám ezüstöt szereztek! Gratulálunk nekik!


De ezen a napon tartották a 4Fight Kupa versenysorozat idei második állomását is, amelyet ezúttal Nyergesújfalun rendeztek meg a szervezők. Amit eddig biztosan tudunk:


Az Esztergomi Kick-Box SE-t négy versenyző, valamint Olasz Attila edző képviselte. Nagyon jól sikerült a verseny az esztergomi klubnak, hiszen mind a négy ifjú dobogóra állhatott, három közülük pedig meg sem állt a végső győzelemig! László Botond a kadet I. light-contact -32 kg 3. helyét, Kána Koppány a kadet I. light-contact -32 kg 1. helyét, Farkas Botond a gyermek light-contact -28 kg 1. helyét, míg Tóth Dénes a gyermek light-contact -32 kg 1. helyét szerezte meg.


A Simon Gym FSE csapata két újonc versenyzővel vett részt a megmérettetésen. Tömördi Dávid és Baranyai Zsolt mindketten első mérkőzésünkön léptek pástra kick-light szabályrendszerben. Baranyai ezüstöt, Tömördi pedig aranyat szerzett.


A  COMBAT D SC eredményei: Sashegyi Olivér, gyerek, 25kg, light - contact, 1. hely és 28kg 2.hely. Rácz Nimród, cadet1, 37kg, light-contact 2. hely. Szabó Dániel, cadet2, 42kg, light-contact 1.hely és kick-light 2. hely.


A Rácz Kickboxing Teamnek sem lehetett oka a panaszra éppen, hisze 2 aranyat, 1 ezüstöt, 1 bronzot hoztak el a versenyről. Korcsok Nikolett és Vinis Ferenc első, Erdei Benjámin második illetve Nagy Tamás harmadik helyen végzett az országos fordulón. A Veterán magyar bajnokságon is szereztek két érmet id. Vinis Ferenc ezüstöt, míg Hegedüs Zsolt bronzot hódított el.


A napot egy életrajzi dokumentumfilmmel zártuk, a női MMA legfélelmetesebb, legdominánsabb alakjáról, a ketrecben 10+ éve veretlen Cristiane "Cyborg" Justinoról!


Vasárnap a stretching fontosságára hívtuk ismételten a figyelmet, hiszen testünk karbantartása sportágtól függetlenül rendkívül fontos.



Ez volt tehát a Heti összefoglaló, kövessetek minket a következő héten is!

ellenfelem.hu - A harcos közösség