Junior birkózó VB - Wittmann Kristóf is dobogón

A kötöttfogás és a hölgyek küzdelmei után a szabadfogású versenyzőkön volt a sor Franciaországban a junior bikrózó Világbajnokságon.

wittmannkristof

Az első szabadfogású versenynapon a Haladás VSE birkózója, Wittmann Kristóf révén már is bronzérmet ünnepelhetünk, hiszen a 96 kilogrammosok között remek birkózást bemutatva, moldovai, grúz és olasz versenyzőket is legyőzött, míg őt csak a felnőtt Eb-bronzérmes német Erik Thiele tudta megverni az eldődöntőben. Kristóf pályafutása első érmét szerezte világversenyen!


A nap további két magyar résztvevőjét, a 60 kilogrammos Egyed Balázst és a 74 kilogrammos Lukács Botondot is egyaránt orosz versenyzők győzték le, majd a folytatásban mindkettő oroszt megverték, ezzel a mieinknek véget ért a világbajnokság Maconban!


A vasárnapi versenynap, azaz a zárónap mérlegelése és egyben sorsolása is lezajlott, amin négy magyar szabadfogású birkózó vett részt. Az 55 kilóban Román Tamás, a 66 kilóban Vida Csaba, a 84 kilóban Tóth Bendegúz, míg a 120 kilóban Nagy Mihály révén leszünk érdekeltek.


A szabadfogásúak versenyén 44 ország, 191 birkózója harcol a világbajnoki érmekért.


A mérkőzések ezúttal is délelőtt 10 órakor kezdődnek majd meg!


/A birkozoszov.hu cikke módosítva/