Kéz és lábmunka - egy hasznos drill

Kéz és lábmunka! Egy hasznos drill, melyet sikerrel építhettek be repertoárotokba ti is!

kéz és lábmunka drill


A drillek bizonyos mozdulatok, mozdulatsorok, melyeket azok készség-szintűvé válásáig ismételünk, így adott szituációkban nem kell majd gondolkodnunk, hanem a mozdulat természetes módon, reflex-szerűen jön magától.


Az egykori Bas Rutten tanítvány Duane "Bang" Ludwig az ISKA muay thai cím, több évnyi UFC-ben történő versenyzés és a leggyorsabb kiütés (6 mp!) rekordjának felállítása után, az évek során maga is sztár-edzővé nőtte ki magát. Több UFC harcossal való munkája után nemrégiben létrehozta saját termét, hálózatát, ahol amatőröknek és profiknak segít új szintre emelni állóharc technikáikat.


Ludwig kidolgozott egy rendszert, melyet BMT-nek, Bang Muay Thai-nak nevez és ami kifejezetten alkalmas az MMA-ban történő alkalmazásra is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint top tanítványai, a korábbi harmatsúlyú UFC bajnok TJ Dillashaw vagy az egyik legjobb pehelysúlyú versenyző, Joe Benavidez.


Ebben a drillben Duane "Bang" Ludwig segítségével egy hármas kombinációt láthattok, ahol a hátralépésnél fordított alapállásba érkezünk. Ez után egy hátsókéz-horog kombinációt hajtotok végre, majd jön egy ún. jab-cross (dzseb-hátsó kéz).


A drill lépései tehát:


1. Dzseb-hátsó kéz-horog kombó, a horog után az azt végrehajtó kezet hátrahúzzuk és fordított alapállásba lépünk.


2. Amint fordított alapállásba érkeztünk, hajtsunk végre egy hátsó kéz - horog kombinációt, amit egy ún. jab-cross (tehát dzseb-hátsó kéz) követ.


3. Kezdjük a drillt előről.


Irány a terem, ahol egy hozzáértő szakember egy edző kezei között, ill. felügyelete alatt gyakorolhattok és fejlődhettek! Jó edzést!


https://youtu.be/8jdYQauW3ag?feature=oembed&wmode=opaque&rel=0&showinfo=0&modestbranding=0