Kick-box VB Dublin 2016 - Aranyos zárónap

Szombaton került sor az idei Junior és Kadet Kick-box Világbajnokság utolsó napjára. Több nemzet szakemberei már a számvetést készítették, de jó pár nemzet sportol ói részére még most következett a mindent eldöntő utolsó csatározás.

wako_kadet_dublin

Szerencsére, ebbe a körbe került be a magyar kick-box is, hiszen az utolsó napon 9 döntőben volt érdekelt tíz versenyzőnk, igen , nem elírás, mert az egyik döntőnk „házi döntő” lett, két magyar versenyző döntötte el a világbajnoki címet.


Azt hiszem, a szombati versenynap várakozáson felül sikerült. persze, mindig van jobb, s a szurkoló telhetetlen, mindig többet akar. Szombaton viszont a döntős nap minden szegletében jutott a nagy magyar sikerből. 7 egyéni arany érem mellett a magyar válogatott begyűjtötte a kadet 1 korosztályban a csapat világbajnoki címet is, vagyis, nem akármilyen teljesítménnyel rukkoltak elő a magyar fiatalok.
A legkisebbik lányunk, Viczián Vivien olyan érett teljesítményt nyújtott, ami a junioroknak is becsületére vált volna. Cselovszki Patrik ritka fegyvertényt hajtott végre hiszen először klubtársa, Bálint Martin ellen szerezte meg a világbajnoki címet, majd ezt a bravúrt megismételte light-contactban is.


El lehet gondolkodni azon, hogy tényleg csak egy szabályrendszerben lehet e maradandót alkotni a mai kick-box-ban? Ugyanez vonatkozik Veres Rolandra is, aki hosszú évekig az egyik legtehetségesebb és eredményesebb point-fighting versenyzőnek számított magyar és nemzetközi szinten, most pedig, egy váratlan húzással ezüstérmet szerzett kick-light-ban pénteken és világbajnoki címet light-contact-ban szombaton.


Nagy Rita sportemberi lelkületét is csak csodálni lehet. A nem nagy különbséggel elveszített light –contact contact döntő után nem tört össze lelkileg, s összeszedve magát legyőzte kick-light-ban ausztrál ellenfelét és világbajnok lett. Murvai Lívia bemérkőzőként kezdte a VB-t, s meg sem állt onnan a világbajnoki címig. Neve mellett az összes mérkőzésen ez állt: 3:0.


Gács Kristóf nevét horvát ellenfele biztosan alaposan megtanulta, hiszen ép úgy megsemmisítő, technikai K.O.-s vereséget szenvedett, kick-light szabályrendszerben mint előző napon light-contact-ban. Kristóf így kétszeres világbajnok lett!Így jött össze a szombati hét egyéni világbajnoki cím, de értékes a három ezüstérem is, hiszen a fináléba érkezni egy vb-n rendkívüli teljesítménynek számít.


Az egyéni verseny „örömei” után következtek a csapatverseny mérkőzései. Kadet 2 korosztályú csapatunknak nem volt szerencséje, hiszen rögtön kifogták azt az amerikai csapatot, amely a mieink legyőzése után meg sem állt a világbajnoki címig. Így a mieinknek az ötödik hely jutott.
A legidősebbek, a juniorok óriási csatákat vívtak. Látványos, kemény ,gyors küzdelmek, nagy drámák után jutottak a mieink sorrendben a németek, görögök és az olasz 2.csapat legyőzésével a döntőbe. Itt a britekkel csaptunk össze, és drámai és fordulatos mérkőzésen , 13:11 arányban alulmaradva a második helyet szereztük meg. Nagyon szép és közönségcsalogató teljesítmény volt!


És a legkisebbek. A kadet 1 korosztály a magyar utánpótlás válogatottban mindig is erősnek számított. A mi csapatunk szorgalmasan „menetelt” ezen a délutánon. Legyőzték Gautemalát, majd az olaszok 2.csapatát. A döntőben Nagy-Britannia csapat várta a mieinket. Rendkívül izgalmas és szoros mérkőzésen 17:15-re gyűrtük le a briteket, s szereztük meg a világbajnoki címet. Gratulálunk gyerekek!


Így zárult a felejthetetlen szombati nap, a világbajnokság utolsó napja. A magyar válogatott összesítve a világbajnokságon 15 arany, 17 ezüst és 24 bronzérmet szerzett. Hazánk a nemzetek sorrendjében Oroszország, Írország, Olaszország és Nagy-Britannia mögött az ötödik helyen végzett, megelőzve olyan nagy hagyományokkal rendelkező országokat, riválisokat, mint Lengyelország, Horvátország, Németország, USA.


Természetesen most a világbajnokság után pihenés, szusszanás következik, hiszen több hónapos munka zárult le,majd megkezdődik a világbajnokság részletes elemzése, értékelése.Szombati eredmények:
Point-fighting szabályrendszer:

POINT FIGHTING SZABÁLYRENDSZER
Kadet 2 42 kg. *CSELOVSZKI PATRIK - BÁLINT MARTIN 3:2 döntő
Kadet 2 +65 kg. SIMONICS ELIZABET - *FEUER NELE -PAULIN (Németország) döntő 6 : 12
Kadet 1 28 kg. *VICZIÁN VIVIEN - MCPARLAND JESSE JANE (Írország) döntő 5:1


LIGHT-CONTACT SZABÁLYRENDSZER


Junior 50 kg. *MURVAI LÍVIA - BAFFELLI GIULIA (Olaszország) döntő 3:0
Junior 55 kg. NAGY RITA - *CAPUTO GIORGIA (Olaszország) döntő 1 : 2


Kadet 2 42 kg. *CSELOVSZKI PATRIK - ZAGORANSKI ZIGA (Szlovénia) döntő 3 : 0


KICK-LIGHT SZABÁLYRENDSZER


Junior 57 kg. *VERES ROLAND - BURINI CRISTOPHER (Olaszország) döntő 3 : 0
Junior 89 kg. *GÁCS KRISTÓF - ERSTIC ROKO (Horvátország) döntő 3:0
Junior 55 kg. *NAGY RITA - ZUANIC ORLANDA (Ausztrália) döntő 3 : 0


Csapatbajnokság:


Kadet 1 korosztály:
*Magyarország – Gautemala 16 – 11
*Magyarország – Olaszország 2. cs. 9 – 8
Döntő: *Magyarország – Nagy-Britannia 17 : 16
Világbajnok:Magyarország (Gombás Alexandra, Leszkó Kitti, Hammer Máté, Viczián Dániel, Horváth Márk, Gergely Balázs)


Kadet 2 korcsoport:
Magyarország – *Amerikai Egyesült Államok (USA) 1.cs. 12 : 17
(Bozók Szabolcs, Nagy Zalán,Bednanics Dominik, Viczián Roland, Simonics Elizabet,Török Dóra.)


Junior korcsoport:
*Magyarország – Németország 16 : 12
*Magyarország – Görögország 2.cs. 28 : 16
*Magyarország – Olaszország 2. cs. 14 : 8
Döntő: Magyarország – *Nagy-Britannia 11 : 13
2.Magyarország (Lencsés Dorina, Laurincz Boglárka, Korpádi Tamás, Rohonczi Jenő,Bálint Zoltán, Opauszki Dávid)


-Gregor László