Laszák Zoltán - Tartani a tempót

Laszák Zoltán is kötelek közé lép majd szeptemberben a Bellator Kickboxing SYMA csarnokba tervezett gáláján!

Laszák Zoltán


Laszák Zoltán, hasonlóan Benedek Zsolthoz, élete eddigi legnagyobb kihívása, mérkőzése előtt áll. A Bellator Kickboxing gáláján Zoli ellenfele a veszélyes, 109 meccses rutinnal bíró francia-marokkói harcos, Karim Ghajji lesz!


Zolival az eltelt időszakról, felkészüléséről, vizualizációról és arról beszélgettünk, hogyan is éli meg az előtte álló kihívást, lehetőséget. Jöjjön az interjú! Laszák Zoltán!


ellenfelem.hu: - Szia Zoli! Kezdjük valahol ott, hogy mi minden történt a Reis meccs óta veled?


Laszák Zoltán: - Bár az a meccs nem sikerült, a felkészülésem nagyon jó volt, minden rendben ment és a meccs után, lévén, hogy sem sérülés, sem más nem akadályozott, ezt a megkezdett munkát folytattam.


e: - Hogy telt a nyarad? Edzőtáborról edzőtáborra jártál, esetleg volt időd pihenni is kicsit?


LZ: - A nyár folyamán folyamatosan edzettünk, de a Szigetszentmiklós-Tököl SE-nél részt vettem edzőként az utánpótlás csapat felkészítésében is. Napi háromszori edzéssel készültem itt is, majd folytattam a saját edzőtáborunkkal. Ekkor ugyan még nem volt biztos a Ghajji elleni meccs, de - főleg az év ezen időszakában - igyekszem mindig készen állni. Szeretem tartani a tempóból.


e: - Hogy jött a meccs, a lehetőség? Mikor kerestek meg?


LZ: - Néhány hónapja jött a megkeresés, de hivatalossá csak nemrégiben vált, amikor le is papíroztunk mindent.


e: - Hogyan készülsz Ghajiira?


LZ: - Amikor biztos lett a mérkőzés, kisebb módosításokkal folytattam. A készülés fókusza az 5x3 perces menetek és ezt tartom szem előtt az edzéseken is. De természetesen fejben is készülök.


A kondicionálás tulajdonképpen folyamatos. Erő és állóképesség edzések, futás, ill. a már említett módosításokkal finomhangolok. Az 5x3 perc mindenféle variációját lejátsszuk a különböző eszközökkel - rúgópárnával, zsákkal, taktikai megoldásokat is belekombinálva. Igyekszem majd meglepő dolgokat csinálni, sokrétű bunyót hozni és több trükköt is bevetni Ghajji ellen.


e: - Mekkora részét tette ill. teszi ki a felkészülésednek a Karim Ghajji meccsekről készült videók tanulmányozása?


LZ: - Én is és a mesterem, Gnyálin István is tüzetesen tanulmányoztuk azt, amit Ghajji csinál és ennek megfelelően készülünk. Tudjuk, hogy nagyon rutinos, nagyon képzett, de biztosan helyt fogunk állni. Nagy mérkőzés lesz, az tuti!


e: - Életed tán legnagyobb meccse előtt állsz. Érzel extra nyomást?


LZ: - Inkább csak hálás vagyok a lehetőségért. Valahol egy ajándék, hogy az ember egy ilyen rendezvényen részt vehet. Jó látni, hogy sok évi, kemény munka oda vezetett, hogy egy ekkora megmérettetésen bizonyíthatok.


e: - Mennyire látod magad előtt egyébként fejben, ami történni fog? Lepörgetsz már bizonyos konkrét dolgokat esetleg magadnak?


LZ: - Nem vagyok messze tőle, de még nem annyira konkrétak a dolgok. Bizonyos akciókat már látok, elképzelek, de ahogy egyre közelebb kerülök a meccshez, úgy jön egyre több minden, egyre több részlet és lesz egyre tisztább a kép is.


e: - Van még valami egyéb is betervezve az idei évre? Hazai vagy külföldi meccs?


LZ: - Az amatőr EB-n fogok indulni biztosan, de egyelőre profi felkérésről nem tudok nyilatkozni. Számítok ugyan még egy-kettőre, de konkrétum most még nincs.


Köszönjük Zoli és sok sikert a Karim Ghajji elleni meccshez! Hajrá!


ghajji-bellator-2_6cf6ce5771fd6a1d15700bd90475852e