Legendás meccsek: Silva vs Sakuraba I.

A Silva vs Sakuraba I., akár csak a többi találkozójuk vagy Silva akármelyik meccse, igen emlékezetes marad a rajongók körében. Hogy miért? Nézzük!

Silva vs Sakuraba I.


Wanderlei Silva soha sem arról volt ismert, hogy egyszerű, könnyű meccset jelentett volna ellenfeleinek. Kazushi Sakuraba azonban különösképp rossz ágra került úgymond, hiszen tán egész pályája során nem gyűjtött be annyi károsodást, mint a Silva meccsek során. Találkozóikból, a verekedésből leginkább csak verés lett.


Silva és Sakuraba először 2001-ben, a Pride 13 gálán találkoztak, a japán legenda vesztére. Sakuraba három meccset nyert zsinórban, Silva pedig egy pontozásos vereségtől és egy érvénytelen meccstől eltekintve megállíthatatlannak tűnt.


A PRIDE-ban 1999-ben debütáló brazil átlagon felüli agressziót mutatott minden meccsén. Izgalmas meccsei, rendkívül agresszív stílusa, harci szelleme hamar sztárrá avatták a közönség körében. Ez a meccs se volt kivétel ez alól. Silva nagyon agresszívan kezdett, ám beleszaladt a japán legenda egy trükkös jobbosába, azonban hamar lerázta és jött a klincs.


A közönség még kétszer láthatott Silva vs Sakuraba meccset a PRIDE történelmében, azonban Saku egyszer sem jött ki jól ezekből. A legelső verés után nagyjából hét hónappal a japán volt az, aki Rampage Jackson subolása után kihívta egy övmeccsre a brazilt, de ez sem bizonyult jó ötletnek.


A gála maga egyébként olyan neveket vonultatott fel, mint a félelmetes ukrán, Igor Vovchanchyn, Mark Coleman, Dan Henderson, Renzo Gracie, Heath Herring, Guy Mezger vagy Vitor Belfort.


Szinte hihetetlen, de a rengeteg károsodás ellenére Sakuraba később mégis képes volt még olyan nevek fölött győzelmet aratni, mint az egykori UFC nehézsúlyú bajnok Kevin Randleman, Ken Shamrock vagy a Pancrase egyik alapítója, Masakatsu Funaki.


Ez volt a Silva vs Sakuraba I.! Nézzük a meccset!


https://youtu.be/-QkbtneAgi0?feature=oembed&wmode=opaque&rel=0&showinfo=0&modestbranding=0