Öltözői pokol - Krazy Horse vs Chute Boxe

Chute Boxe vs Krazy Horse! Legendás sztori és pillanatok az MMA hőskorából, mely az egyik PRIDE gála backstage-ében, az öltözőben történt!

Chute Boxe - Wanderlei Silva

Az MMA hőskorában nem csak a meccsek és egyebek voltak kevésbé szabályozottak, de a szervezettség sem mindig volt a topon. Így történhetett meg, hogy Charles "Krazy Horse" Bennett és a legendás Chute Boxe Akadémia harcosai az egyik PRIDE FC (Shockwave 2005) gálán egy öltözőbe kerültek...


Hogy jó ötlet volt-e vagy sem vagy hogy mennyire figyelmetlen volt ez a szervezők részéről, egy másik kérdés. A dráma (jelen esetben a fizikai konfrontáció) elkerülhetetlen volt. A felek már a gála előtt is igen csak köpködtek egymásra, a szövegelés pedig a helyszínen sem maradt abba. A Chute Boxe bjj edzője, Cristiano Marcello aztán megelégelte a dolgot és válaszolgatott Bennettnek, aki erre hamarosan megtámadta.


A többiek, így Wanderlei Silva is, inkább csak passzív nézők maradtak és szurkoltak honfitársuknak és edzőjüknek. Krazy Horse elmondása szerint - bár erről nem készült videó -, miután magához tért és felkelt, kiütötte Silvát. Aztán persze vagy hiszünk neki vagy nem.


krazy_horse


Krazy Horse egy igen hányattatott sorsú, 11 féltestvérrel bíró háttérből érkező harcos, aki megjárt a King of the Cage, EliteXC, ShoXC és a PRIDE szervezeteket is és bár voltak szép győzelmei (általában kiütéssel), okozott meglepetéseket (pl. KJ Noons ellen), a földharc mindig is gyengéje maradt. Ezt bizonyítja 29-30-2-es mérlege is, mely nem nevezhető épp erősnek. A 30 vesztett meccsből összesen 20-at bukott submission miatt. Bennett nem haladt a korral. Mindig is egy robbanékony, bika nagyot ütő állóharcos maradt, akit - amint kiismertek - lépten nyomon kopogtatni kezdtek.


A profi karrierjét 1999-ben kezdő Bennetnek egyébként még idén, 2016-ban is volt két meccse. Azonban elég egy pillantást vetnünk utóbbi 10-20 meccsére, hogy lássuk, Krazy Horse számára sokkal inkább már csak egy pénzkereseti lehetőség ez az egész, semmint bármi más. Utóbbi 20 meccséből 13-at bukott, egyszer zsinórban hármat, máskor akár 5-öt is. Ennek ellenére Bennett egy viszonylag fontos, Japánban ráadásul kedvelt figura a mai napig, aki a maga nemében úttörőnek számít. Legtöbb meccse és főleg győzelmei izgalmas, erőszakos bemutatók voltak, melyek mindig is kellettek ahhoz, hogy a sport minél több embert vonzzon, jegyeket lehessen eladni.



Nézzük az öltözői összecsapást!

https://www.youtube.com/watch?v=llz4g9kS95s

Felelevenítve a múlt emlékeit, mintegy mutatva, hogy a régi ellenérzések nem múltak el, a legutóbbi Rizin gálán Wanderlei és Krazy Horse ismét összevesztek. Úgy kellett őket szétszedni a backstage-ben. A Rizin engedve CroCop kérésének, Wanderlei beleegyezése és a közönség helyeslése mellett 2016 decemberére megígérte a Wanderlei Silva vs Mirko CroCop meccset. Ez lesz a harmadik találkozójuk pályájuk során, de egy Wand vs Krazy Horse-ra is biztosan vevők lennének sokan.


wand-krazy-horse-2