Egy hét múlva Hanshi Kupa!

Napra pontosan egy hét múlva már javában zajlanak a XXI. Hanshi Kupa küzdelmei Törökbálton!

hanshi

Ahogy arról már portálunkon is olvashattatok, október 22-én rendezik a hazai Zen Bu Kan Kempo sportág legnagyobb jelentőséggel bíró versenyét, a Hanshi Kupát. A számszerint 21. Hanshi Kupa egyik különlegessége lesz, hogy a stílusalapító nagymester, Dr. Harnos Imre Hanshi is a helyszínen tekinti majd meg a versenyt.


Az alábbiakban a verseny főszervezőjével, Kárászi Balázzsal olvashattok egy interjút a szombati versenyhez kapcsolódóan.


Sz: Kérlek, mesélj pár szóban a Hanshi Kupa történetéről, mert immáron 21. éve kerül megrendezésre a verseny, ami nem kis idő?


KB: Igen, zsinórban ez a 21. alkalom hogy 1995-ben először megrendezték a Hanshi Kupát. A versenyt a Zen Bu Kan Kempo stílusalapító nagymesterének, Dr. Harnos Imre Hanshi tiszteletére hívták éltre és azóta is minden évben megrendezésre került.


Sz: Nyílt verseny a Hanshi Kupa?


KB: Igen, minden harcművészet képviselőjét várjuk szeretettel a versenyünkön, ugyanis a Hanshi Kupán nem csak küzdelmi, hanem technikai versenyszámokban is lehet nevezni. Sőt olyannyira nyílt, hogy Portugáliából, Libanonból, Ausztráliából és Írországból is várunk versenyzőket!


hanshi_kupa


Sz: Tehát nem csak küzdelmi versenyszámok lesznek? Összefoglalnád, hogy miben lehet pontosan nevezni és milyen korosztályok lesznek?


KB: Természetesen. Gyakorlatilag 11 éves kortól, minden korosztálynak van lehetősége egyéni versenyszámokban és csapatversenyben is nevezni. Az egyéni versenyszámok a következők: Formagyakorlat, fegyveres formagyakorlat, önvédelem, Stop Semi-contact küzdelem, C viadal, B viadal, A viadal, pusztakezes viadal, Gi és NoGi földharc. Ezeken kívül három csapatversenyt is megrendezünk: gyerek, női és felnőtt csapat kategóriákban.


Sz: Milyen díjazásra számíthatnak a versenyzők?


KB: A Hanshi Kupa minden versenyszámának első három helyezettje, egyedileg tervezett és öntött érmeket vihet haza. A csapatversenyek győztes csapatainak versenyzői pedig egyedi emlékplakettet kapnak ajándékba.


Sz: Lesznek egyéb programok és érdekességek?


KB: Mint mindig, idén sem maradhatnak el a Hanshi Kupa full contact döntőinek szünetében megrendezésre kerülő harcművészeti bemutatók és Dr. Harnos Imre Hanshi is jelen lesz a versenyen, ami különleges alkalom a Hanshi Kupák történetében. Nem csak látványos küzdelmekre, hanem színvonalas bemutatókra is készülhetnek a nézők és versenyzők. Várunk mindenkit szeretettel!


Sz: Köszönöm a beszélgetést!


KB: Köszönöm!


plakat_21-hanshi_kupa_2016_1