Kickbox EB: Szombaton Mariboron a szemünk!

Itt a Kickbox EB, számtalan magyar indulóval! A helyszín: Szlovénia!

kick-box-eb-2016-maribor-lead


A nemzetközi kick-box versenynaptár fontos versenye kezdődik el szombaton. Szlovéniában, Mariborban rendezik meg ugyanis a WAKO világszövetség Light-contact, low-kick és K-1 felnőtt Kickbox EB-t!


Ez a verseny eredetileg a törökországi Antalya-ban került volna megrendezésre, de a nyári politikai események miatt a WAKO vezérkara a helyszín megváltoztatása mellett döntött. Így került a képbe Szlovénia második legnépesebb városa, Maribor, ami több alkalommal adott már otthont neves kick-box eseménynek és a magyarok is kellemes emlékeket őriznek az itt rendezett versenyekről.


Ezekre a kellemes emlékekre, mint rendhagyó „doppingra” szükség is lesz, hiszen elég fajsúlyos mezőny jött össze, a nevezések alapján 40 ország 553 versenyzője lép küzdőtérre a Dvorana Tabor Sportcsarnokban.


A magyar válogatott felkészült versenyzőkkel vág neki a mozgalmasnak ígérkező Kickbox EB hetének. A light-contactban most mutatkozik majd meg, hogy az év folyamán sokat dolgozó Dancsó Zoltán szövetségi kapitány és segítője, Olasz Attila milyen csapatot gyúrt össze az Európa-bajnokságra. Ez a gárda különleges a maga nemében.


Itt lesznek például a korábban point-fighting válogatottban szereplő csepeliek, a rutinosnak számító, taekwon-dos-kick-boxos Zsarkó Dániel, a szintén rutinos Sélley Anna, az idei junior világbajnok Gács Kristóf. S itt lesz az a Dohányos András, aki annak idején, 18 évesen éppen itt, Mariborban szerzett újoncként a felnőttek között világbajnoki ezüstérmet, s most 15 év után ismét csatasorba állt.


Az újoncok és rutinos versenyzők keveréke ez a válogatott, amelynek tagjai a versenyt megelőző héten edzőtáborban készültek. A Katona Attila vezette ringesek is jó nevekkel indulnak Mariborba. Bordás Annamária a világbajnoki cím védőjeként lép majd ringbe, de Rákóczi Renáta, Elszaszer Dávid és Géczei Róbert is stabil válogatottnak számít. Az újoncok is képesek lehetnek akár az érmes helyezésre.


Light-contactban nagy létszámban lesznek ott a veteránok, köztük a „nagy öregek”, Tóth István, Pődör Csaba, s talán nem sértődik meg, a tavalyi veterán világbajnok Szuknai Zsuzsa.


A csapat vasárnap mérlegel majd. Az Európa-bajnokság az amúgy már jól bejáratott menetrend szerint zajlik majd. Vasárnap este ül össze végső egyeztetésre a WAKO Board, a világszövetség irányító testülete, s aznap estig korrigálhatják a listát a csapatvezetők. Hétfőn tartják a versenybírók szemináriumát és délután a technikai értekezlet és a sorsolást, ami sok mindent meghatároz majd.


A hétfő amúgy a tanácskozások napja is, hiszen a versenyzői bizottság, a média képviselet, az orvosi bizottság is ülésezik. Kedden már 11.órakor kezdődik a , majd 13 órától elkezdődnek a selejtezők. Szerdán és csütörtökön egész nap a selejtezők zajlanak majd. Péntekre, október 28-ra is jut a selejtezőkből, délelőtt 10 órától, s 14 órától kezdődik majd a döntők első napi programja. Szombaton 10.órától folytatódnak a döntők egész nap, majd este az Európa-bajnokság a „Sayonara Party-val”zárul majd.


Az Európa-bajnokságra utazó magyar kick-box válogatott:LIGHT-CONTACT SZABÁLYRENDSZER:

57 kg. Veres Roland (Halker Király team)
60 kg. Busa Andrea (Halker Király team)
70 kg. Szakál Diána (Metex 05-Controll SE, Szombathely)
+70 kg. Sélley Anna (Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia)
74 kg. Zsarkó Dániel Péter (Combat „D” SC, Szeged)
79 kg. Jánosi Máté (Esztergomi KBSE)
84 kg. Erdei Brúnó (Halker Király team)
89 kg. Gács Kristóf (Titán SE)
94 kg. Dohányos András (Békéscsabai Lakótelepi SE)Veterán korosztály:

63 kg. Bagi Péter (Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia)
65 kg. Szuknai Zsuzsa (Boxvilág Szeged)
74 kg. Csernák Sándor (Lajo-s-sport Team)
84 kg. Bertalan Gábor Péter (Metex '05 Controll SE Szombathely)
94 kg. Tóth István (Beremendi Építők SE)
+94 kg. Pődör Csaba (Agrobio Classic SE, Szombathely)LOW-KICK-SZABÁLYRENDSZER

54 kg. Szőke László (Fontana SE, Debrecen)
56 kg. c (Black & Gold Kick-boksz SE, Veresegyháza)
+91 KG. Dropán Attila (Titán SE)K-1 SZABÁLYRENDSZER

60 kg. Rákóczi Renáta (Titán SE)
67 kg. Géczei Róbert (Békéscsabai Lakótelepi SE)
71 kg. Elszaszer Dávid (Szigetszentmiklós-Tököl SE)
+91 kg. Breszkó Bence (Re-Gym)


Kickbox EB 2016 Maribor

/Gregor László/