Kickbox EB - Szuknai Zsuzsa bajnok!

Kickbox EB! Tegnap nem csak a split-i muaythai EB-n szereztünk aranyat (Fábián Kristóf jóvoltából) és Földvári Juditnak köszönhetően egy ezüstöt is, de megszületett az első kickbox arany is a maribori WAKO viadalon!

Kickbox EB 2016 Maribor


Mariborban, a Light-contact, K-1 és Low-kick Európa-bajnokság utolsó előtti napján, pénteken elkezdődtek a nagy izgalommal várt döntő mérkőzések sora.  Erre a napra estek a veterán korosztály döntői is, s ebben két magyar versenyző is érdekelt volt.


Olasz Attila, a magyar light-contact válogatott helyettes vezetője, már megszokott szakkommentátorunk így látta a döntőket:


kickbox-eb-maribor-2016-1


Bertalan Gábor az olasz Massimo Vivaldival küzdött meg egy nagyon színvonalas és pörgős mérkőzésen. A veteránok egész mezőnyében ez volt a legjobb mérkőzés. Végig hajtott a két versenyző. Végül is az olasz versenyző nyert, mert rá tudta erőltetni a stílusát. Az első menet nagyjából egyenlő eredményt hozott, a második menetben szerzett 3-4 pont előnyt az olasz fiú, de mind a kettő végigtámadta a mérkőzést, az utolsó másodpercig. Így Bertalan Gábor ezüstérmet szerzett.


kickbox-eb-maribor-2016-szuknaiSzuknai Zsuzsa mérkőzése egyértelmű volt a német Alexandra Latocha ellenében, hiszen már az első menet végén vezetett nyolc ponttal. Tükörállásban álltak, és Zsuzsa rendre keresztbe verte hátsó egyenesekkel testre-fejre a német lányt. Horgokat is vert rá, leforgott róla, néha megállította egy-egy rúgással. A második menetben több lett az adok-kapok, de Szuknai Zsuzsa 13-14 pontokkal, nagy fölénnyel nyert, Európa-bajnok lett, megkoronázva a tavalyi világbajnoki címét. Tavaly is ő szerezte az első aranyat a VB-n.


Szombaton reméljük, hogy válogatott társai követik példáját, annak ellenére, hogy azok a döntők nem tűnnek könnyűnek. Veres Roland az orosz Alekszander Lebegyevvel csap majd össze, míg Busa Gabriella ellenfele a szintén orosz Valentyina Filatova lesz majd. De, hát létezik-e könnyű európa-bajnoki döntő orosz versenyzővel? Általában nem, de titkon azt reméljük, a mi szempontunkból: Igen!


A tegnapi nap videója:


https://www.youtube.com/watch?v=eFGh0gvfD04

A szombati döntők műsora:LIGHT-CONTACT

57 kg. Veres Roland – Alekszander Lebegyev (Oroszország) Döntő
55 kg. Busa Gabriella – Valentyina Filatova (Oroszország)


/Gregor László/